SVE VEĆI JAZ

PUKLI PREGOVORI O IZBORU POMOĆNIKA I ZAMJENIKA! HDZ-ovci bijesni na Most, ljutiti Brkić: 'Ma, koliko uopće vi imate zastupnika?'

Milijan Brkić optužio je Most za neprincipijelnost i izašao, a još nije dogovoren ni novi ministar branitelja
 EPH

Ma, koliko vi u Mostu uopće imate zastupnika? Ne možete se svaki dan predomišljati. Morate se odlučiti - hoćete li biti principijelna koalicija ili ne - ljutito je u petak na sjednici Vijeća za suradnju rekao mostovcima Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i koordinator Domoljubne koalicije u tom tijelu. Do svađe je došlo, kako doznajemo, nakon što je Most doveo u pitanje dogovor postignut dan prije na užoj sjednici tog tijela.

Zapelo još u četvrtak

Naime, u četvrtak su se u 18 sati okupili Milijan Brkić, Ivan Šuker, Miodrag Demo i Darinko Kosor sa strane Domoljubne koalicije te Ivan Kovačić, Ines Strenja Linić, Bruno Iljkić i Dario Čehić sa strane Mosta. Sastanak je trajao više od tri sata, a na sastanku su se načelno dogovarali o tome koliko bi tko trebao imati pomoćnika ministara i koliko bi tko trebao dobiti mjesta u upravnim vijećima i nadzornim odborima.

- Do iduće sjednice Vlade znat će se sva imena zamjenika i pomoćnika ministara. Radit ćemo 0 - 24 jer nemamo vremena budućnost hrvatskog naroda i države prepustiti na milost i nemilost trenutnom stanju u gospodarstvu - rekao je Brkić novinarima nakon te sjednice.

Bio je dobre volje. Te je večeri očito još vjerovao da je kakav takav dogovor postignut, iako su mostovci najavili kako to još trebaju usuglasiti s ostalim članovima.

I Ivan Kovačić, šef Kluba zastupnika Mosta, te je večeri potvrdio da stvari idu u dobrom smjeru.

- Radimo. Nije to stvar koja bi se trebala riješiti u jednu večer. Radi se o državi. Nastavljamo sutra sa sastancima - izjavio je Kovačić.

Raspad sastanka

No, kada se Vijeće za suradnju ponovno sastalo, ovaj put u proširenom sastavu, mostovci su priopćili da imaju drugačiji plan.

- Članovi Mosta počeli su tražiti veći broj mjesta nego što im pripada i to je razljutilo Brkića, koji im je povišenim tonom rekao kako se trebaju držati jednostavne matematike jer traže više nego što je udio njihovih zastupnika. Prigovorio im je da su ionako dobili puno više nego što im pripada i rekao da bi sada bilo dosta licitiranja - ispričao je jedan od sudionika sastanka i dodao kako on, ovaj put, nije dugo trajao.

I dok jedni tvrde da je sastanak prekinuo Brkić, neki od članova Mosta kažu kako su oni sami napustili sastanak nezadovoljni Brkićevim nastupom.

Jedino što su se Most i HDZ u petak uspjeli dogovoriti, kaže naš izvor, bilo je to da će tražiti intervenciju svojih šefova - Tomislava Karamarka i Bože Petrova - da riješe problem. Što su se njih dvojica dogovorili možda će se znati nakon sutrašnje sjednice Vijeća za suradnju nakon koje bi, navodno, trebalo biti objavljeno i ime novog ministra branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:25