LJETO NAM SE VRATILO

Prvi je dan ljeta: Idućih dana bit će sve toplije. Za vikend nas čeka novo osvježenje

Danas, 21. lipnja, ljeto službeno počinje u 19:16:30 sati po srednjeeuropskom vremenu. Dok na sjevernoj Zemljinoj polutki počinje ljeto, na južnoj započinje zima. Početak ljeta nazivamo ljetnim solsticijem, a prvog dana ljeta dan je najduži, a noć najkraća u godini.

Ljeto će trajati 94 dana, a završiti će 23. rujna 2011. godine u 11:04:35 sati, kada započinje jesen. Prvog dana ljeta Sunce izlazi u 05:17 sati, a zalazi u 20:55 sati. Do kraja kalendarske godine preostaje nam još 193 dana.

Što se tiče vremenske prognoze prvi dan ljeta proteći će sunčano, uz temperature između 25 i 30°C. Sunčano i vruće nastavlja se i u srijedu i četvrtak, s temperaturama koje će doseći 32 stupnja Celzija.

Za petak meteorolozi najavljuju nestabilno vrijeme, uz umjerenu naoblaku i moguću kišu u kontinentalnoj Hrvatskoj. Na sjevernom Jadranu u petak će biti slično kao i u unutrašnjosti, dok će na južnom Jadranu i dalje prevladavati sunčano vrijeme.

Za vikend je najavljeno pretežno sunčano, a naoblake i mjestimičnih pljuskova bit će u subotu u kopnenim predjelima. Temperature će varirati u rasponu od 20 do 26°C.

Izgleda da će vremenske prilike poslužiti sve koji su nadolazeće blagdane spojili s vikendom i odlučili ih provesti u morskom okruženju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:31