SUĐENJE JOCI AMSTERDAMU

Protagonisti u Jocinoj sjeni: Ljutiti prijatelj ne želi svjedočiti

 Aleksandar Dimitrijević/CROPIX

VLADIMIR VUČINIĆ, sudac. Tek nedavno mu je dodijeljen spis i svi tvrde da mu to nije nimalo zahvalna uloga. Od značajnijih postupaka vodio je suđenje tzv. drumskoj mafiji. Dao je do znanja Jociću da će vijeće suditi na temelju dokaza, a ne nikakvih poitičkih pritisaka.

JOVICA JOVANOVIĆ, tužitelj koji Jocića progoni i zbog poticanje na ubojstvo Gorana Marjanovića, za što mu prijeti 40 godina zatvora. Jocić mu je prigovorio da tijekom istrage nije dopustio da se provjeravaju činjenice iz iskaza krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića.

ZDENKO TOMANOVIĆ, branitelj Joce Amsterdama, uvijek spreman za izjave. U Haagu je branio Slobodana Miloševića, a preuzeo je obranu nedavno optuženog šefa narkokartela Darka Šarića.

ŽELJKO MILOVANOVIĆ, optužen je kao izravni počinitelj Pukanićeva ubojstva, a uhićen je u svibnju 2009. u Beogradu.

MILENKO KUZMANOVIĆ, tereti se da je iz Srbije u Zagreb prošvercao eksploziv kojim su ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić.

DRAGAN HADŽI ANTIĆ, bivši glavni urednik Politike u doba Miloševića redovito prati Jocićeva suđenja. Kad je čuo da će biti svjedok, energično je ustao, napustio prostor za publiku i izišao uz tresak vratima.

VERA MILOSAVLJEVIĆ, Jocićeva supruga, o kojoj se zna samo da je domaćica. Elegantno dotjerana, supruga ga je bodrila osmijesima i zapljeskala na pojedine dijelove obrane.

NEVENA ADŽEMOVIĆ, bivša članica grupe Models, pravi društvo Jocićevoj supruzi tijekom suđenja.

TAMARA NIKEZIĆ, operna pjevačica i prijateljica Jocićeve supruge, koja sjedi u prvom redu publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:04