INCIDENT U NOVINARSKOM DOMU

Prosvjednici izviždali predsjednicu, ona im odgovorila preko Facebooka

Videokonferenciju o slobodi medija i provjeravanju činjenica na kojoj je sudjelovala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović prekinuli su zvižducima i transparentom aktivisti Radničke fronte
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Novinarskom domu u Zagrebu održala je izlaganje na međunarodnoj videokonferenciji o slobodi medija i provjeravanju činjenica koju su povodom Svjetskog dana slobode medija organizirali Hrvatsko novinarsko društvo i Veleposlanstvo SAD-a.

Izlaganje je zasjenio dio prosvjednika iz publike, odnosno aktivista Radničke fronte, koji je držeći transparent 'Hrvatska vlada ubija medije' napisan na engleskom jeziku izviždao predsjednicu.

Goran Mehkek / CROPIX

Kolinda Grabar Kitarović prosvjednicima je odgovorila preko službene Facebook stranice.

'Razočarana sam što su me upravo oni, koji se navodno zalažu za slobodu govora i medija, prekinuli za vrijeme govora u Novinarskom domu. Ne dopuštajući mi iznošenje mišljenja pokazali su kako nisu iskreni zagovornici slobode govora, već očito angažirani aktivisti.

I dalje ću se ustrajno zalagati za očuvanje slobode medija i za odgovornost za izrečenu javnu riječ!', napisala je predsjednica na Facebooku.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:16