NOVAC BANKAMA

PROPAST CARSTVA ŽELJKA KERUMA Bivši splitski gradonačelnik ostao bez životnog projekta: 'Šteta, stečaj se mogao izbjeći'

 Jakov Prkić/CROPIX

SPLIT - Trgovački sud otvorio je stečajni postupak nad tvrtkom Adriatic, u vlasništvu Željka Keruma , koja upravlja hotelom Marjan i njegovim apartmanskim aneksom na Zapadnoj obali.

Stečaj je predložilo 13 od 15 preostalih zaposlenika hotela, obrazlažući da plaće nisu primili posljednje tri godine, dok su se potraživanja svih 70-ak sadašnjih i bivših radnika popela na 22 milijuna kuna.

- Stečaj je tražilo 13 radnika, a 59 ih je bilo protiv. Šteta je velika, jer bi bila bolja pozicija da nije bilo stečaja. Hotel će se sigurno prodati, a naplatit će se - banke. A banke ne interesira nitko osim njih. Ušli smo u predstečajnu nagodbu, no onda su ljudi tražili stečaj i inzistirali na njemu - rekao je Kerum i dodao da je htio naći kupca koji će hotel i aneks kupiti izvan sudskog postupka i tako radnicima omogućiti da se prvi namire.

Hipoteke upisane u zemljišne knjige otkrivaju da Hypo banka, koja je dala kredit, potražuje 35 milijuna eura. Zagrebačka tvrtka Lipa promet u vlasništvu Sanje Palić, supruge tragično preminulog brokera Marijana Palića, potražuje 35 milijuna kuna. Zatim je na redu za naplatu Anka Kerum, bivša Kerumova supruga, te tvrtka Sapor Igora Sapunara, Kerumova nećaka, koja je bila izvođač radova...

(Tanja Gattin Zebić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:25