POLICIJSKA SAČEKUŠA

PROPALA PRIPREMA ZA NEREDE Boysima 27.000 kuna kazne zbog oružja i pirotehnike

Veliku je sramotu doživio poduzetnik kojega su usred sastanka policajci nazvali zbog uhićenog sina
Karlovac, 120315.Cetvorica pripadnika navijacke skupine BBB privedeni su veceras istraznom sucu u Karlovcu. Uhiceni su u Jastrebarskom zbog sumnje da u osobnom automobilu prevoze velike kolicine pirotehnickih sredstava koje namjeravali upotrijebiti na derbi utakmici Hajduk - Dinamo.Na fotografiji: Privodjenje uhicenih navijaca.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

Trojica pripadnika Bad Blue Boysa - M. B. (28), F. B. (19) i M. P. (24) - zaradila su kazne od 9000 kuna, a njihov maloljetni kolega (17), koji je na Prekršajni sud u Karlovcu došao u pratnji oca, dobio je sudski ukor.

Epilog je to hapšenja koje su u srijedu oko 21 sat izveli pripadnici mobilne jedinice prometne policije, popularne Kobre, na odmorištu Desinec nadomak Karlovca na autocesti Zagreb - Split. U njihovu su Renaultu Kobre pronašle po 20 topovskih udara i dimnih bombi, drugu pirotehniku, ali i teleskopske palice. Robu su nosili na Poljud gdje su je trebali predati pomagaču koji bi je sakrio do subotnjeg derbija između Hajduka i Dinama. Punoljetnu trojicu Boysa sutkinja je, umjesto da ih pošalje u zatvor, odlučila lupiti tamo gdje najviše boli - po džepu.

Ujedno je naložila da policajci pirotehniku odmah unište. Pred sutkinjom četvorka se branila jednostavno i ujednačeno.

- Gospođo sudac, nismo krivi. Nemamo nikakve veze sa subotnjom utakmicom. Pirotehniku smo trebali dostaviti jednoj nepoznatoj osobi u Splitu koja nije sa splitskog područja. Ne poznajemo ga - složno su se, svaki na svoj način, branila četvorica uhićenih. Jedan od njih, pak, naglasio je da s dostavom pirotehničke robe nema veze jer je išao s ekipom samo do Šibenika.

Kažnjenici imaju pravo na žalbu. Inače, ni jednom od njih nije bilo svejedno kad su pognutih glava, rumenih obraza i nakon neprospavane noći u policijskoj postaji u Jastrebarskom slušali sutkinju. Najteže je bilo maloljetniku čiju je svaku riječ obrane slušao i njegov otac, inače poduzetnik.

Njega je loša vijest o sinovu uhićenju sustigla na poslovnom sastanku, a zbog čega je morao sve obveze ostaviti sa strane i priteći sinu u pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:37