TRAGIČAN KRAJ

PRONAŠLI LEŠ NESTALOG BRIGADIRA HV-a Tijelo Jure Zadre otkriveno na obali Save kod Ivanje Reke

Policijski službenici PU zagrebačke na teren su izašli temeljem dojave građanina, priopćio je MORH

Na sjevernoj obali rijeke Save na području Ivanje Reke, u utorak, 5. svibnja 2015. pronađeno je tijelo muške osobe. Policijski službenici PU zagrebačke na teren su izašli temeljem dojave građanina.

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je identifikacijom utvrđeno kako se radi o nestalom pripadniku OS RH, brigadiru Juri Zadri, čiji je nestanak prijavljen 24. travnja ove godine, priopćio je MORH.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti ovog nesretnog događaja.

Načelnik odjela u Upravi za komunikacijsko-informacijsku sigurnost sustava Glavnog stožera Oružanih snaga, kako glasi puni naziv Zadrinog radnog mjesta, posljednji put je viđen 23. travnja na zagrebačkoj Savici, u blizini vojarne Croatia u kojoj je radio.

- S ocem smo se zadnji put čuli 21. travnja i sve je bilo u redu. Rekao nam je da je došao s posla i da je u stanu, bio je umoran i pospan, dakle ništa neuobičajeno. Znamo da ga je sutradan ujutro nazvao kolega, kojemu je rekao kako će se uskoro vidjeti na poslu. Mi ga taj dan nismo zvali, a ja sam ga nazvao 23. travnja ujutro i tada mu je mobitel bio isključen. Nisam odmah posumnjao da nešto nije u redu, pomislio sam na uobičajene stvari, da je otišao na službeni put ili da mu se mobitel ispraznio i da nema punjač kod sebe... No kada mu je i dan nakon toga mobitel bio isključen, obavijestili smo policiju - ispričao je nedavno za Jutarnji list Marijan Zadro, sin pokojnog načelnika, koji s majkom živi u Splitu, dok je njegov otac, ​kao djelatnik MORH-a, živio na relaciji Dalmacija - metropola.

Sin je dodao da Zadro obitelji nije govorio da ga nešto muči i uvijek je bio spreman za šalu, a petkom se uvijek rado vraćao obitelji u Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:45