BEZUSPJEŠNA POTRAGA

Pronađena putovnica nestale Martine Horvat

Policajci i forenzičari detaljno su pregledali svaki pedalj stana koji su zapečatili, ali putovnicu nisu našli
 Facebook

ZAGREB - Nađena je putovnica PR agentice Martine Horvat (28), koja je nestala 13. ožujka ove godine, no za njom policija i dalje bezuspješno traga.

Tražili pomoć vidovnjaka

Putni dokument nestale djevojke sada je u posjedu MUP-a, koji ga je do pronalaska smatrao nestalim zajedno s njegovom vlasnicom. Martini se trag izgubio otkako je posljednji put viđena na zagrebačkom Laništu u svojem stanu u kojem je živjela s dečkom Sašom Leskovčaninom (40).

Putovnicu je prošlog tjedna u tom stanu pronašao Martinin brat Boris, čisteći sobe uoči dolaska podstanara. Stan su policajci nakon očevida i vještačenja tragova zapečatili i 30-ak dana nitko nije ulazio u njega. Čudno je što tijekom pretrage policajci i forenzičari nisu pronašli putovnicu.

Ana Šarvari, majka nestale djevojke, skrhana i iscrpljena iščekivanjem ikakve vijesti o nestaloj kćeri, obratila se za pomoć čak i vidovnjacima. Međutim, kod njih nije naišla na suosjećanje.

- Na preporuku poznanika nazvala sam poznatog sarajevskog vidovnjaka, ali sve što je htio reći je da prvo uplatim 1100 eura na njegov račun. Nisu ga dirnule moje suze. Toliko novca nemam, a da imam, dala bih jer više zaista ne znam što činiti - očajna je majka.

Dečka izbacili iz stana

U međuvremenu potpuno su zahladili odnosi između Martinina brata Borisa i njezina dečka Saše Leskovčanina, kojeg su u početku potrage za Martinom kriminalisti odsjeka krvnih delikata PU zagrebačke sumnjičili za ubojstvo Martine Horvat i skrivanje njezina leša.

- Boris i njegova majka izbacili su me iz stana, a stan iznajmili. Unutra su stvari koje sam ja kupio, ali neka im - kaže Leskovčanin.

Ispitano oko 200 osoba

Dvjesto osoba dalo je iskaze o nestaloj Martini Horvat policajcima u više uprava u Hrvatskoj. Najveći broj ispitan je u Zagrebu i Vukovaru, a u potrazi za Martinom sudjeluju i vlasti stranih država, poglavito Srbije. Budući da je putovnica sada nađena, to isključuje hipotetsku verziju da je Martina otišla s namjerom da napusti teritorij RH. ( D. B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 10:39