KAUBOJSKA PRAVDA U SISKU

Proizvođač odnio semafor jer ga izvođač nije platio

 Mate Piškor/CROPIX

Zbog krađe semafora s križanja u Fistrovićevoj ulici kod benzinske postaje OMW-a Grad je prije 14 mjeseci sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnio prijavu, a krajem studenoga stigao je i odgovor: Naplatite se privatnom tužbom?! Policijskom istragom utvrđeno je da nije riječ o kazenom djelu teške krađe .

- Ovo je strašno i da nije riječ o šteti od gotovo 180.000 kuna, rekao bih da je sve to prava smijurija, anegdota. Mi znamo tko je ukrao semafor - djelatnici tvrtke Semafor d.o.o. iz Zagreba. Oni su nam to i priznali. To za našu policiju i Državno odvjetništvo nije krađa, iako je Grad Sisak tvrtki TVIM iz Dužice kod Siska u cijelosti platio poslove uređenja križanja i postavljanje semafora. Grad Sisak je, dakle, platio semafor izvođaču radova i Grad nije kriv što tvrtka TVIM nije platila semafor tvrtki Semafor - kaže Mile Mikić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove grada Siska.

U obrazloženju svoje odluke Općinsko državno odvjetništvo u Sisku navodi da je direktorica tvrtke Semafor d.o.o. Helena Ličina nakon neuspjelih pregovora s vodstvom TVIM-a dala nalog da se semafor demontira s križanja u Sisku. Učinila je to nakon razgovora s odvjetnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:43