VREMENSKA PROGNOZA

Prognostičari najavljuju: Za vikend će biti toplo, ali kišovito. Temperature do 20 °C

Zagreb, 270310.Petrinjska ulica.Ledena kisa iznenadila je Zagrepcane.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Prognostičari za vikend najavljuju toplo vrijeme, no ono će nažalost u većini Hrvatske, posebice u nedjelju, biti popraćeno kišom.

Za danas je najavljeno većinom sunčano, uglavnom prijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom, a na kopnu i jutarnjom maglom.

Temperature zraka bit će slične proljetnima. I unutrašnjosti će najviša temperatura zraka biti od 12 do 17, a će na Jadranu iznositi između 17 i 20 °C.

Vjetar slab, na Jadranu ujutro slaba bura, a danju slab, samo na otvorenome i umjeren sjeverozapadnjak.

Što se tiče subote, meteorolozi prognoziraju većinom sunčano s malom i umjerenom naoblakom, a ujutro na kopnu i mjestimičnom maglom.

Nešto oblačnije bit će na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru, gdje bi samo ponegdje moglo pasti i malo kiše.

U unutrašnjosti će najniža jutarnja temperatura zraka biti između 0 i 5, na Jadranu 9 i 13 Celzijevaca. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 10 do 15, a na Jadranu između 16 i 20 °C.

Puhat će većinom slab jugoistočnjak, a na Jadranu jugo koje će do kraja dana ojačati na umjereno do jako.

Za nedjelju je najavljeno većinom oblačno vrijeme praćeno kišom, posebice u zapadnim dijelovima Hrvatske, dok će na jugu, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti mjestimične oblačno sa sunčanim razdobljima.

U Zagrebu će biti oblačno, s jutarnjom temperaturom od oko 4 stupnja, koja će tijekom dana narasti do 17 °C.

U Slavoniji se očekuje sunčano s mjestimičnom naoblakom, dok se na području Kvarnera i Istre najavljuje oblačno vrijeme praćeno obilnom kišom s najvišom dnevnom temperaturom od oko 19 Celzijevaca.

U srednjoj Dalmaciji u na jugu Hrvatske također će biti oblačno. Jutarnje temperature će se kretati oko 10 do 15 stupnjeva, dok će dnevni maksimalac iznositi oko 19 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:46