NEUSPJELA PREMIJERA

Produženi Dnevnik HTV-a pratilo još manje gledatelja. Lilić: Sve je bilo kao PODGRIJANA JUHA

Prvo izdanje novog, redizajniranog i produženog središnjeg Dnevnika HTV-a gledatelje nije prikovalo uz televizijske ekrane .

Unatoč najavama, tu je emisiju u ponedjeljak gledalo samo 9,6 posto ljudi. Rezultat je još porazniji ako se zna da je prosječna gledanost središnjeg Dnevnika HTV-a u 2012. godini 11,1 posto.

Podbacio i Dnevnik+

Odmah nakon središnjeg Dnevnika, što ga je u ponedjeljak uređivao i vodio Ivan Jabuka, krenuo je i Dnevnik+ s Aleksandrom Stankovićem i njegovim gostom, prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem. Rezultat je gledanost od osam posto, odnosno devet posto publike manje nego što ih je na konkurentskoj Novoj TV koju minutu prije pratilo intervju koji je Mislav Bago vodio s ministrom financija Slavkom Linićem. Opća gledanost Dnevnika Nove TV u ponedjeljak je bila 17,9 posto, središnju informativnu emisiju RTL Televizije gledalo je 12, 2 posto publike, a HTV-ovu Dnevniku, unatoč redizajnu i produženom trajanju, pripalo je posljednje mjesto na ljestvici gledanosti. No, na javnoj televiziji se ne uzrujavaju.

- Redizajnirani i produženi Dnevnik tek je početak promjena. One će biti sve veće i značajnije, a glavnina će se dogoditi najesen, s početkom jesenske TV sheme - najavio je Dražen Miočić, v. d. urednik Informativnog programa HTV -a.

Digitalni sat kao znak

Miroslav Lilić, bivši legendarni urednik HTV-a, za razliku od Miočića, nada se da će se kraj tih promjena u Dnevniku jako razlikovati od početka koji, rekao je, nimalo ne obećava.

- Jedina uočljiva promjena zbila se na početku Dnevnika kada je dobri stari analogni sat zamijenjen digitalnim. Sve drugo, nažalost, bilo je po starom, a djelovalo je poput podgrijane juhe - upozorio je Lilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 23:52