SPROVOD U MOSTARU

PRLIĆ NA PRIVREMENOJ SLOBODI Pušten je iz zatvora kako bi prisustvovao bratovom pokopu

Nekadašnji predsjednik vlade Hrvatske republike HercegBosne (HR HB) i haški optuženik Jadranko Prlić u srijedu je u Mostaru nazočio pokopu brata koji je umro prije nekoliko dana, a dio vremena koje će provesti na privremenoj slobodi bit će s obitelji u Zagrebu, doznaje se od njegova bliskog prijatelja.

Haški sud je Prlića pustio na privremenu slobodu na nekoliko dana iz pritvora u kojemu se nalazi od 2013. nakon prvostupanjske presude od 25 godina zatvora na koju je osuđen zbog zločina nad Bošnjacima.

Tijekom dana nekadašnji čelnik HercegBosne zrakoplovom je stigao u Sarajevo, a zatim se u pratnji pripadnika snaga sigurnosti uputio u Mostar. Njegov brat Dražan Prlić je iznenada umro u 52. godini života, a veliki broj članova obitelji, prijatelja i poznanika jučer je uputio sućut obitelji u gradskoj mrtvačnici u Mostaru te sudjelovao na pokopu u groblju Šoinovac.

Iz ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanske županije nisu mogli potvrditi koliko će se Prlić zadržati u Mostaru. Prema navodima iz sigurnosnih agencija u BiH, s obzirom da se radi o štićenoj osobi, informacije o Prlićevu boravku u BiH su po zahtjevima Haškog suda označene strogom tajnom.

Po riječima bliskog prijatelja Jadranko Prlić će nakon pokopa otputovati u Zagreb gdje će do 21. rujna provesti s obitelji u uvjetima kućnog zatvora.

Haški sud nije se službeno oglasio oko puštanja Jadranka Prlića na privremenu slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:30