'POTRUBI ZA RAD, A NE ROB'

Privedeni aktivisti hrvatskih laburista zbog držanja transparenta uz prometnicu

 laburisti.com

Dvoje aktivista Hrvatskih laburista stranke rada privedeni su jučer u policiju u Velikoj Gorici jer su uz prometnicu držali transparent “Potrubi za radnik, a ne rob”. Radi se o akciji koja tu stranka danas organizira u 14 hrvatskih gradova kako bi upozorila na radnike koji rade, a ne primaju plaću, nisu im uplaćivani doprinosi, nisu prijavljeni.

Aktivisti su privedeni jer su, kako je predsjedniku HL-a Dragutinu Lesaru objašnjeno u policiji, “zvali uznemireni građani I tražili interevenciju”. Nakon što im je Lesar objasnio da za ovu akciju ne treba prijava policiji jer se ne radi o javnom skupu, javnom okupljanju niti mirnom prosvjedu, aktivisti su pušteni. Lesar smatra kako iza svega stoji vladajući HDZ odnosno ministar Ivan Šuker.

Vladar Velike Gorice je ministar Šuker i vjerojatno je pukao kada je vidio naše. I postao. „uznemireni građanin“- kaže Lesar koji poziva sve građane da se danas pridruže akcije.

- A ako vas privedu to je najbolji znak da smo s akcijom uspjeli. Recite da sam ja odgovorna osoba za akciju. Neka dođu po mene poručuje Lesar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:21