OŠTRI REZOVI

Priručnik za pokvarene političare i one koji to žele biti: Opsjena najbolje uspijeva svima pred očima

Prepoznati podmitljivog političara prilično je jednostavno. Osjetljiv je na novac, osjeća njegov miris i ponaša se kao biznismen
Kuća u Slovenskoj 9.
 Ronald Gorsic/Cropix
Objavljeno: 23. rujan 2020. 16:22

U svakom poslu, tako i kriminalu, treba biti ozbiljan. Nema tog korumpiranog političara, a riječ je o malo cijenjenom poslu lopova, koji je uspješan i pritom neozbiljan. Treba tu planova i posvećenosti, volje i mudrosti. Svega, jer se do uspjeha ne dolazi preko noći. Prepoznati podmitljivog političara prilično je jednostavno. Osjetljiv je na novac, osjeća njegov miris i ponaša se kao biznismen, gleda gdje je dobra prilika za novi posao. Daje signale kada se pred njime pojavi netko tko želi postati uspješan poduzetnik. Ključna stvar za takvog političara stranačko je članstvo. Naziv, ideologija i svjetonazor stranke je nebitan. Ionako birači uvijek kažu da su svi oni, političari, isti.

Dakle, ne treba se zamarati time, nego izabrati stranku u kojoj se može lakše napredovati. Najlakše se napreduje u onim strankama koje već imaju iskustva s pozicijama na vlasti i koje vode narcisoidne osobe. Tada je važno samo dobro se upucavati, na pravom mjestu izgovoriti bitne rečenice kako bi te šef stranke promovirao. Važno je znati lagati. Uspješni lažljivci uvijek su inteligentni ljudi, dakle, sitni poremećaj kao što je dijagnoza sociopata nije teret. Kad se krene u korupciju, mora se dijeliti. Nitko ne voli škrce, a uspješni lopovi dijele plijen kako bi im se pomagalo u daljnjim akcijama. Odlično je glumiti nekoga tko nesebično pomaže drugima. Jednostavno je pomagati dobar osjećaj, a i nagrađuje se lojalnošću.

Važno je biti dobro umrežen, pojavljivati se na mjestima gdje se okupljaju moćni ljudi i sklapati poznanstva. Nešto kao posvuduša. Prijateljstva ne postoje, postoji interes, a on sasvim dobro povezuje ljude. Odlično je poznavati predsjednika i premijera. Možda je trenutno bolje poznavati premijera jer predsjednik neugodno proziva, pa se ne podnose najbolje. Društvo premijera je korisno jer ako murja i skuži u nekoj istrazi i prisluškivanju da gledaju kriminal, nikada ne znaju što s tom informacijom. Jednostavno, ako je političar na važnoj poziciji, tipa vodi tvrtku kao što je Janaf, i DORH-u i policiji će biti teško, jer nikada ne znaju istražuju li nešto što će završiti u ladici ili mogu nastaviti s istragom.

Natječaji se mogu naštimati. DORH-u će biti dosta teško dokazati da je netko napravio nešto nedopušteno ako pobijedi tvrtka koja ponudi najmanju cijenu za posao na natječaju. Tvrtki je važno da dobije posao, naći će prostor za zaradu, a uvijek postoji i mogućnost pojave VTR-a. VTR su vantroškovnički radovi. Oni se uvijek mogu pojaviti iz nepredviđenih razloga i neplaniranih okolnosti kojima se mora udovoljiti. To je prilika za postavljanje prave cijene, pa oni koji su se javili s najmanjom ponudom imaju priliku ispostaviti najveći račun.

Nisu svi Kinezi koji grade Pelješki most pa da obave posao u roku i u dogovorenom financijskom okviru. Lova se uvijek može predati pred svjedocima, najbolje u nekoj gužvi, na slavlju gdje je i suprug predsjednice. Nitko u gomili neće skužiti primopredaju plijena, nitko neće obratiti pozornost, a opsjena najbolje uspijeva kada je svima pred očima. Tako nestaju slonovi s pozornica, zašto ne bi i vrećice s novcem. Ako stvar pođe po zlu, onda odvjetnik može pitati: je li netko vidio da se predao novac? Nije. Zgodno je znati nešto i o mobitelima, tipa, današnji mobiteli su otporni na vodu. Mobitel je najbolje vratiti na tvorničke postavke i gurnuti u mikrovalnu. Ali, najvažnije je biti član stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:36