AKCIJA SPAŠAVANJA

PRIPADNICI TIGROVA APSOLUTNI HEROJI POPLAVLJENOG LETOVANIĆA Naišli na čovjeka koji je s traktorom doslovce potonuo, u zadnji tren spasili mu život!

 
 MORH

Prava drama odvijala se u selu Stari Brod u okolici Letovanića kada je neoprezni vozač traktora upao u duboku vodu i doslovce potonuo. Međutim, čovjek je imao veliku sreću da su na tom području u izviđanju bila tri pripadnika bojne Tigrovi koji su briljantno reagirali i spasili ga od sigurne smrti. Izvukli su vozača iz kabine traktora koji je potpuno potonuo i spasili ga od utapanja.

- Imali smo pravovremenu reakciju, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje - istaknuo je zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću, javlja MORH.

Također se u priopćenju ističe da su mještani Letovanića jako zahvalni pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava.

- 2014. godine voda nam je prodrla u kuću, a ovaj put vojska nam je puno pomogla, dovezli su dva kamiona vreća s pijeskom i napravili zečje nasipe da voda ne bi prodrla u kuću - rekla je mještanka iz sela Stari Brod Barica Bešenić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:15