DOBAR ŽIVOT ALENKE KOŠIŠE ČIČIN-ŠAIN

Prima i menadžersku plaću i saborsku mirovinu: A što biste vi htjeli, da živim samo od zraka?

Alenka Košiša Čičin-Šain je bivša saborska zastupnica HNS-a zaposlena u Upravi ZG Holdinga
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Alenka Košiša Čičin-Šain , članica Uprave Zagrebačkog holdinga i bivša saborska zastupnica HNS-a, istodobno prima menadžersku plaću od najmanje 30 tisuća kuna bruto i povlaštenu saborsku mirovinu od oko 17 tisuća kuna u bruto iznosu!

Košiša Čičin-Šain time krši zakon jer je Ugovor o radu potpisala još 22. studenoga, doznajemo iz više izvora u vrhu gradske megatvrtke, a mirovinu nije zamrznula, što je i sama potvrdila.

Dobre povlastice

Bivša predsjednica zagrebačkoga gradskog odbora HNS-a i bivša zastupnica u Gradskoj skupštini Zagreba, osim i više nego pristojnih primanja, ima i sve druge povlastice definirane ugovorom članice Uprave Holdinga. Uz službenog vozača i automobil, koji su joj dostupni 24 sata na dan, Košiša Čičin-Šain, doznajemo, koristi i službenu karticu za reprezentaciju, ima pravo na stručno usavršavanje na teret Holdinga, pravo na naknadu svih troškova za službena putovanja u zemlji i inozemstvu te pravo na godišnji sistematski pregled.

‘Nismo dobili kamate’

Ugovorom joj je definirano i pravo na 30 dana godišnjeg odmora, pravo na 7 slobodnih dana i otpremninu u iznosu šest bruto plaća, odnosno najmanje 180 tisuća kuna. Košišu Čičin-Šain nazvali smo da provjerimo informacije, na što je reagirala vrlo nervozno i slagala nam da nije potpisala ugovor te dodala da će, kada ga potpiše, zamrznuti mirovinu.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:23