NOVA BURA

PRIJETNJA OTKAZOM ZBOG VRIJEĐANJA MINISTRICE? Novinarki HRT-a pozlilo na Prisavlju

 Cropix

Novinarki HRT-a Heleni Krmpotić pozlilo je jutros na Prisavlju nakon što joj je uručen zahtjev za očitovanjem u sklopu postupka otkazivanja ugovora o radu redovnim putem zbog čega je pozvana i Hitna pomoć, javlja tportal.

Kao razlog za zahtjevom za očitovanje, nakon kojeg može, ali i ne mora uslijediti otkaz, na Prisavlju navode niz propusta koje je dugogodišnja novinarka javne televizije Krmpotić imala u posljednje vrijeme, ali i pritužbi koje su na nju imali.

Navodno je riječ, između ostalog, o prilogu o Tamari Laptoš, ravnateljici USKOK-a, koju je Krmpotić u prilogu nazvala idealnom za tu poziciju 'jer nije udana i nema djece'. Navodi se i njezin post objavljen na Facebooku na kojemu je svojedobno napisala 'Da smo država, Milanović i Josipović bili bi spaljeni na lomači'.

Razlog može biti i istup Helene Krmpotić na pressici u hotelu Internacional 20. lipnja nakon koje je ministarstvo koje vodi Milanka Opačić uputilo dopis HRT-u u kojemu se žale na novinarku Krmpotić.

Spominju niz uvredljivih izjava koje je Krmpotić kao novinarka na zadatku izgovorila na račun Vlade i nekih ministara. Dodaju kako je Krmpotić imala 'kočijaški' monolog i niz sočnih prostota koje ni papir ne može podnijeti' te izrazi poput 'neće oni još dugo' i 'bit će outsoursani'.

Reakciju Helene Krmpotić tportal nije uspio dobiti jer ona bez dozvole kuće ne smije istupati u javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:05