NESTABILAN KOLOVOZ

PRIJETI ŽESTOKI PROLOM OBLAKA Objavljeno upozorenje zbog moguće oluje

 Srećko Niketić / CROPIX

Nakon promjenjivog vremena koje je obilježilo utorak, meteorolozi za srijedu u većini krajeva najavljuju pretežno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Zbog obilnije kiše i grmljavinskog nevremena Meteoalarm je objavio žuta upozorenja za područje Istre, sjevernog Primorja, Gorskog kotara, Like i zapadnog dijela unutrašnjosti.

Foto: Meteoalarm

Žuto upozorenje znači da će vrijeme biti potencijalno opasno.

Poslijepodne i osobito navečer postupno razvedravanje. Na južnom Jadranu će se cijeloga dana zadržati većinom suho i sunčano.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab jugozapadni u okretanju na sjeverni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, u Dalmaciji slabo do umjereno jugo, a navečer okrenuti na buru. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 24, a najviša dnevna većinom od 19 do 24, u Dalmaciji od 25 do 30°C.

U nastavku tjedna pretežno sunčano, na kopnu povremeno uz umjerenu naoblaku. U četvrtak još ujutro uglavnom u gorju može pasti malo kiše. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, još u četvrtak s jakim udarima, a od petka i sjeverozapadnjak.

Ujutro u unutrašnjosti svježe, danju postupno sve toplije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 08:41