MOĆNI PRIJATELJI

Prijatelj generala Kruljca pljačkao banke i pošte: Godinama je bio zaštićen od kaznenog progona!

Nekoliko pljački dogodilo se u samo tri tjedna u istoj ulici u središtu Slavonskog Broda
 Soldo/CROPIX

ZAGREB - Andriju Kljajića i Ivana Dešića, kriminalce osumnjičene za krvavu pljačku poslovnice Privredne banke Zagreb u Slavonskom Brodu, policija povezuje i s nizom pljački počinjenih u tom gradu u posljednjih šest mjeseci.

Kako doznajemo, provjeravaju se informacije prema kojima je tandem Dešić-Kljajić opljačkao Credo banku i poštu u Zrinskoj ulici te obližnju zlatarnicu.

Isti modus operandi

Prema opisu očevidaca, pljačku Credo banke 31. siječnja ove godine u jutarnjim su satima izvela dvojica maskiranih razbojnika na način koji u cijelosti podsjeća na nedavnu pljačku PBZ-a. U banku su upali nedugo nakon početka radnog vremena, svladali zaštitara te prijeteći oružjem od svih nazočnih zatražili da legnu na pod, a od jedne djelatnice da otvori sef. Kad su ga ispraznili, jedan je pljačkaš djelatnicu banke udario nogom u glavu, zbog čega joj je po dolasku policije pružena liječnička pomoć.

Nisu shvatili

Nakon pljačke s plijenom su pobjegli u nepoznatom smjeru. Sumnja se i da jedan iz pljačkaškog dvojca Dešić-Kljajić stoji iza pljačke pošte, koja se dogodila 18. siječnja 2011. oko 21 sat, pri kraju radnog vremena, kad je u poslovnicu Hrvatske pošte u Zrinskoj, u središtu Broda, ušao nepoznati muškarac i, uz prijetnju vatrenim oružjem, zatražio da mu se preda sav dnevni utržak.

Policija je očevidom utvrdila da je riječ o mlađem muškarcu, visokom 180 cm, obrijana lica, koji je na glavi imao sivoplavu šilt-kapu, a bio je odjeven u crvenu jaknu sa sivoplavim rukavima i sivoplave traperice. Opis pljačkaša odgovara izgledu Ivana Dešića kojeg, iako je evidentiran zbog razbojstava, policija iz nepoznatih razloga nije povezivala s pljačkom pošte i Credo banke.

Šokerom na zlatara

Pljačka zlatarnice i srebrnarnice “Luka” u Slavonskom Brodu dogodila se 11. siječnja ove godine, a počinila su je također dva naoružana razbojnika oko 19 sati, odnosno sat prije zatvaranja. Vlasniku zlatarnice zaprijetili su elektrošokerom i pištoljem, nakon čega im je predao veću količinu zlatnog nakita. Iako je policija uhitila jednu osobu, navodno povezanu s tom pljačkom, nitko nije procesuiran.

Činjenicu da se niz pljački u tri tjedna dogodio u istoj ulici u širem središtu Slavonskog Broda neki izvori Jutarnjeg povezuju i s propustima brodske policije te moćnim prijateljima Ivana Dešića, zbog čega je on godinama zaštićen od kaznenog progona. Dešić je prijatelj i pratilac generala Mladena Kruljca, zapovjednika kopnenih snaga HV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:24