TEŽAK OPORAVAK

Pretučeni kuhar Mijo iz hvarskog Garifula otvorio dušu: ‘Manta mi se, teško spavam. Već sam počeo i halucinirati‘

Nazvao me samo jedan djelatnik Carpe Diema kojeg znam od ranije i on me pitao za zdravlje, kaže Dinko Petričević

Dinko Petričević Mijo

 Privatni Album/Slobodna Dalmacija

"Jedva čekam da mi ove ozljede prođu i da se mogu vratiti normalnom životu. Nisam ja čovjek koji je navikao biti u svoja četiri zida, ja sam uvijek bio vani, stalno sam nešto radio, a ovako sam dokon. Dosadno mi je, ali liječnici su mi zabranili bilo kakav fizički rad, pa ih treba poslušati", kaže za Slobodnu Dalmaciju Dinko Petričević Mijo, ribar i kuhar u hvarskom restoranu Gariful, koji je prije 12 dana, točnije 27. srpnja, s vlasnikom Ivanom Gospodnetićem pretučen u restoranu.

Za taj bestijalni napad je, kako su izvještavali mediji, osumnjičen Josip Ćurković Ćos, suvlasnik poznatog hvarskog noćnog kluba Carpe Diem. Od tad je Mijo kod kuće. U napadu je zadobio ozljedu glave, rez s 14 šavova koji će ga vjerojatno ostatak života podsjećati na "pomračenje uma" njihova napadača.

image

Restoran Gariful

Joško Šupić/CROPIX

- Još uvijek me boli glava, najviše danju, ali i noću me zna prenuti bol. Manta mi se, teško spavam, popijem tabletu za spavanje da bih mogao lakše usnuti, ali i ona malo pomaže. Budim se po noći. Uspijem zaspati na dva, tri sata i onda se prenem. Nemirno spavam, progoni me sve ono što smo Ivan i ja doživjeli i preživjeli. Stalno sam u kući, već sam počeo i halucinirati. Imam osjećaj da mi stalno netko ulazi u kuću, da mi provaljuje kroz vrata i prozore. Valjda neće. Ma strašno, nemam mira - govori Miro.

Dodaje i kako nakon napada redovito posjećuje obiteljsku liječnicu koja se brine o njegovu stanju.

- Evo, danas moram ići kod nje pa će vidjeti hoće li mi skidati šavove, njih 14. Valjda hoće. Hoće li mi ostati ožiljak? A što ja znam. U napadu mi je ozlijeđen gornji kapak, dio glave poviše obrva, kao i ispod donjeg kapka. Ne znam hoće li se vidjeti rez i ostaci punata kad sve prođe. Ma to je manje bitno, bitno je da se oporavim kako treba - dodaje Mijo za Slobodnu Dalmaciju.

Na pitanje je li ga itko nazvao iz Carpe Diema i ispričao se za ono što je proživio i preživio, odgovara:

- Ma nitko me nije službeno nazvao niti se interesirao za moje zdravlje. Nazvao me samo jedan djelatnik Carpe Diema kojeg znam od ranije i on me pitao za zdravlje. Samo da ovo sve završi dobro i da se oporavim. Samo o tome mislim - zaključuje Dinko Petričević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 03:33