ŽESTOKO U SABORU

Premijerka zavapila: Luka, molim te da me zaštitiš

Premijerku su naljutila pitanja poput onih zašto je poslala policiju na seljake koji su prosvjedovali upravo zbog njezinih neispunjenih obećanja te zna li koliko građani duguju za struju
 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Nakon što su je SDP-ovci doslovce “izbombardirali” neugodnim pitanjima, premijerka Jadranka Kosor danas je tijekom aktualnog prijepodneva doslovce zavapila iz klupe za članove Vlade šefu Sabora Luki Bebiću: - Luka, molim te da me zaštitiš!

Premijerku su naljutila pitanja poput onih zašto je poslala policiju na seljake koji su prosvjedovali upravo zbog njezinih neispunjenih obećanja te zna li koliko građani duguju za struju . Iako je i sam Bebić nekoliko puta pozvao oporbene zastupnike da nikoga ne optužuju, nego da postavljaju pitanja, u jednom je trenutku i sama Jadranka Kosor zatražila njegovu pomoć.

- Luka, drži se Poslovnika - dobacila je premijerka Kosor prvom čovjeku Sabora sa svoga mjesta koje je udaljeno samo dva metra.

Bebić je odmah poslušao šeficu stranke.

- Postavljaju se pitanja kojima se bez razloga napada predsjednicu Vlade. Želi se omalovažavati čak i tako da se tvrdi da je premijerka dala nalog policiji da mlati prosvjednike. Kada ćemo u ovom Saboru razgovarati da nikoga ne napadamo? Odradimo ovo na kulturan i civiliziran način. Nije mi drago što ovo uopće moram govoriti, ali moram - poručio je Bebić zastupnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:49