ZAMJENA ZA POLANČECA

Premijerka Kosor: Tražim nekoga tko će orati i kopati

Upitana hoće li potpredsjednik Vlade RH možda biti ministar financija Ivan Šuker, premijerka je rekla kako nema odluke tko će biti potpredsjednik, ali da on mora biti iz HDZ-a
Zagreb, 250909.Trg Zrtava fasizma.Sjednica predsjednistva HDZ-a i press konferencija premijerke Jadranke Kosor. Na slici: Jandranka Kosor.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako nastoji "čim prije" naći zamjenu za bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca, ali nije željela govoriti o konkretnim imenima, javlja HTV. Dodala je da će preko vikenda intenzivno raditi na tome.

Nakon godišnje tematske konferencije Zajednice povratnika Hrvatske, premijerka je istaknula kako postoji nekoliko ljudi koji su u najužem izboru, ali da još s njima mora obaviti razgovore kao i sa svojim kolegama u stranci i koaliciji.

Naglasila je kako osobno želi da osoba koja će preuzeti Ministarstvo gospodarstva, bude osoba koja će od prve sekunde početi "orati i kopati, te 24 sata raditi i rješavati probleme".

Upitana hoće li potpredsjednik Vlade RH možda biti ministar financija Ivan Šuker, premijerka je rekla kako nema odluke tko će biti potpredsjednik, ali da on mora biti iz HDZ-a.

Vezano za sporazum o arbitraži, premijerka je istaknula da će u ponedjeljak u Hrvatskom saboru biti rasprava o tom Sporazumu te izrazila uvjerenje da će u Saboru dobiti potporu jer misli da taj sporazum može biti pobjednička situacija za obje strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:11