ODBAČEN PRIJEDLOG

Premijerka Kosor: Sve droge su opasne i mogu razoriti obitelj. Nijednu nećemo dekriminalizirati!

'Zakoni ne razlikuju lake i teške droge s razlogom. Zato ih ni mi kao stranka ne želimo razlikovati', rekla je Kosor
Zagreb, 100511.Osnovna skola Scitarjevo.Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je sportsku dvoranu OS Scitarjevo.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor je emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada" izjavila kako se protivi prijedlozima radne skupine da se novim Kaznenim zakonom dekriminalizira posjedovanje manjih količina lakih droga .

- Za nas kao stranku nikada nije bila prihvatljiva dekriminalizacija posjedovanja bilo koje količine bilo koje droge i mi ćemo s tim stavom izaći pred koalicijske partnere - odlučno je izjavila premijerka Kosor.

Naglasila je u razgovoru kako su sve droge opasne za građane i kako mogu razoriti obitelji, djecu, mlade.

- Upravo zato zakoni ne razlikuju lake i teške droge. Sve su jednako opasne i mi kao stranka ne želimo praviti tu razliku - jasna je bila hrvatska premijerka na ovu temu.

S takvim stavom će izaći pred koalicijske partnere i jednako im odlučno kazati kako HDZ ne misli dekriminalizirati posjedovanje manjih količina droga i tako pridobiti određeni dio birača.

Premijerka je najavila da će partnerima predložiti i ukidanje Zakona o golfu, koji je često smatran propisom koji omogućuje korupciju i apartmanizaciju obale.

- To je moje osobno mišljenje, sve sam dobro proučila, jer i bez zakona možemo graditi golf terene koji su važni za naš turizam, ali treba poslušati i mišljenja nevladinih udruga i njihove argumente - rekla je premijerka za Hrvatski radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:58