ONA TO ZNA

Premijerka Kosor prozvala Kukuriku: MMF zovu oni koji ne znaju urediti financije

 Tonči Plazibat/Cropix

DUBROVNIK - Damir Sesvečan bivši predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva predstavljat će HDZ kao pravnu osobu u daljnjem tijeku istrage, te u mogućem procesu protiv stranke pred Županijskim sudom u Zagrebu. Potvrdila je to u Dubrovniku predsjednica Vlade RH i HDZ-a Jadranka Kosor, ne želeći šire govoriti o razlozima izbora Sesvečana.

Odgovarajući na novinarska pitanja, ona je rekla kako je samo HDZ protiv dolaska MMF, dok su čelnici Kukuriku koalicije misle drugačije, što su Radimir Čačić i Slavko Linić to već jasno i kazali.

- Dakako da Zoran Milanović to još skriva, ali je to nedavno jasno naznačio njihov gospodarski strateg Branko Grčić u jednoj tv emisiju kazavši kako nitko ne bi glasao za njih kad bi jasno rekli svoj program. Za MMF su oni koji ne znaju kako urediti financije i donositi teške odluke, pa moraju zvati nekog drugog da im to napravi, a oni iz Kukuriku koalicije su to već bili napravili 2000. godine. Uz veliko poštovanje prema toj međunarodnoj instituciji, ljudi moraju znati da bi dolazak MMF značio drastično smanjenje braniteljski prava, rodiljnih naknada, doplatka, mirovina i plaća. Inzistirat ću da građani upoznaju te činjenice prije nego se izjasne na izborima, kazala je Jadranka Kosor.

Premijerka je u Dubrovniku gradonačelniku Ploča Krešimiru Vejiću uručila vladinu odluku o darovanju tom gradu bivšeg vojnog skladišta „Šipak“, vrijednog preko 5 milijuna kuna. Najavila je i uređenje dijela nekadašnjeg vojnog odmarališta Kupari, vrijednog oko 4 milijuna eura, koje je Vlada darovala Općini Župa dubrovačka za uređenje vrtića i doma za starije osobe, te sportskih sadržaja.

Prije toga, predsjednica Vlade je otvorila radove na izgradni vodoopskrbnog sustava Vodovađa u Konavlima i tom prigodom općinski načelnik Luka Korda joj je darovao konavosku narodnu nošnju zaželjevši da u njoj na proljeće otvori 7 milijuna kuna vrijedne radove. Premijerka Kosor je u Konavle došla noseći konavosku torbicu, koju joj je već prije Korda darovao, pa se ovaj put vratila simbolično je noseći punu, što je običaj u najjužnijem dijelu Hrvatske.

Kosor: Vlada nikad neće odustati od Pelješkog mosta

Govoreći o potrebi izgradnje Pelješkog mosta, nazvavši ga nacionalnim i strateškim pitanjem, premijerka Kosor je naglasila kako je Vlada u zadnje dvije godine jasno kazala građanima da će ti radovi zbog nedostatka sredstava biti usporeni, ali da nikad neće odustati od tog projekta.

Župan Nikola Dobroslavić je rekao kako je krajnjeg jugu Hrvatske potrebna izravna kopnena veza s ostatkom države, a ne da građani prolaze 8 kontrolnih punktova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 15:11