KLJUČAN DATUM

Premijerka Kosor: Hrvatska 9. prosinca u Bruxellesu potpisuje pristupni ugovor s Europskom unijom

'Ja ću 9. prosinca potpisati pristupni ugovor. Na temelju mog prijedloga, uz mene će pristupni ugovor potpisati i predsjednik Josipović. I nitko drugi', rekla je Kosor
Zagreb, 231011.Mala dvorana Doma sportova.Sabor HDZ-a za I. izbornu jedinicu za predstojece parlamentarne izbore u prosincu.Na slici: predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor potvrdila je danas da će Hrvatska 9. prosinca u Bruxellesu potpisati pristupni ugovor s Europskom unijom, uz najavu da će ugovor potpisati ona i predsjednik Ivo Josipović.

"Ovo je sjajna vijest za Hrvatsku, za hrvatsku vladu i mene osobno kao predsjednicu vlade", izjavila je Kosor u Banskim dvorima.

Hrvatska će ugovor potpisati 9. prosinca u Bruxellesu, na rubu sastanka šefova država i vlada članica EU.

"Ja ću 9. prosinca potpisati pristupni ugovor. Na temelju mog prijedloga, uz mene će pristupni ugovor potpisati i predsjednik Josipović. I nitko drugi", rekla je Kosor.

"Mi ćemo tako de facto postati članica EU-a, potpisivanjem tog ugovora", rekla je Kosor, istaknuvši da će nakon potpisivanja ona biti prvi predsjednik hrvatske vlade koji će sudjelovati u radu Europskog vijeća.

Također, Kosor je istaknula da je 9. prosinac najvažniji dan u njezinu životu jer se na taj dan rodio i njezin sin.

Premijerka je istaknula da je sadašnja vlada završila pregovore, te je ona najzaslužnija za završetak pregovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:42