VLADA ZASJEDALA U SPLITU

PREMIJER PLENKOVIĆ 'Potpisali smo ugovore u iznosu od dvije milijarde kuna. Toliko o kvalitetnoj pripremi sjednice Vlade '

 CROPIX

Nakon održane sjednice Vlade u Splitu premijer Andrej Plenković kazao je kako su danas na dnevnom redu imali više od 30 točaka posvećenih Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu te kako je potpisano tridesetak ugovora, javlja N1.

- Kad gledamo ukupnu vrijednost i zaključaka Vlade i potpisanih ugovora, dolazimo do iznosa od dvije milijarde kuna. To je zajedno godišnji proračun i Grada Splita i županije. Toliko o kvalitetnoj pripremi sjednice Vlade - rekao je Plenković.

Izdvojio je i resore koji mu se čine ključnima za rješavanje pitanja koja opterećuju Split i njegovu okolicu.

- Prvo je prometna povezanost. Ministar Butković govorio je kako će Vlada RH, Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste riješiti problem kvalitetnijeg pristupa Gradu Splitu. Pustit ćemo stručnjacima da riješe pitanje hoće li se izgraditi most Svetog Duje. To je tema za prometne stručnjake, rekao je Plenković.

- Drugo je multimodalna platforma povezivanja Solina, Stobreča, Dugog Rata i Omiša, da se riješi čep koji se stvara u sezoni. Treće je prigradska željeznica, povezivanje Zračne luke Resnik s kolodvorom i Trajektnom lukom, time bismo riješili probleme i Grada Splita i splitske aglomeracije, rekao je Plenković.

Istaknuo je i da ministar Goran Marić i Ministarstvo državne imovine rade na tome da se što više nekretnina u vlasništvu države stavi na upravljanje lokalnoj samoupravi i općinama.

- Ugovori koji su potpisani omogućit će razvoj svih dijelova Splitsko-dalmatinske županije uoči još jedne izrazito povoljne i kvalitetne turističke sezone gdje bi prihodi trebali biti još veći nego lani, kazao je Plenković i istaknuo kako je jako sretan zbog toliko donesenih projekata i da će Vlada učiniti sve da se oni provedu, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:23