UMJETNA OPLODNJA

Premijer Milanović: 'Zakon je human. Žao nam je ako nekoga vrijeđa, ali ovo je naš program'

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Ako liječnik to procijeni, i žena starija od 42 godine može biti podvrgnuta postupku umjetne oplodnje. Prijedlog je to koji je Vlada s danasnje sjednice uputila na saborske klupe, u drugo čitanje Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Prema riječima ministra zdravlja Rajka Ostojića, Vlada je odlučila prihvatiti neke od primjedbi saborskih zastupnika i sugestije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Vlada odlučila: Menadžeri više neće moći sjediti u nadzornim odborima i upravama sportskih klubova

Vlada uvela postupak predstečajne nagodbe i javne ovršitelje definitivno poslala u povijest

Ovaj zakon, ocijenio je Ostojić, jedan je od najboljih medicinskih zakona, koji svima koji to trebaju omogućuje medicinski potpomognutu oplodnju u Hrvatskoj.

"Vjerujemo da je ovaj zakon human i progresivan. Žao nam je ako nekoga to vrijeđa, ali ovo je naš program. I ovo je dio programa koji smo najavili i koji provodimo, bez želje da ikoga ponizimo i da bilo koju vrijednost, ako hoćete i biblijsku, stavimo u drugi plan", poručio je premijer Zoran Milanović.

'Ne mogu shvatiti zašto informatika nije obavezan predmet od 1. do 8. razreda'

Premijer Zoran Milanović založio se danas za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta od prvog razreda osnovne skole.

"Zastupljenost informatike u školi je minorna. Kao informatički srednje pismena osoba, ne mogu shvatiti zašto informatika nije obavezan predmet od 1. do 8. razreda", kazao je Milanović ministru prosvjete Željku Jovanoviću. (A. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:20