NIJE DOBRO

Prema podacima lokalnih stožera danas imamo preko 100 zaraženih, presica Stožera je u 14h

Najviše zaraženih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 46, a virus se probio i u jedan vrtić
Ilustracija
 Mario Tama/AFP

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati ponovno će, nakon duže pauze, održati konferenciju za medije. Prema podacima koje su dosad objavili županijski stožeri civilne zaštite, u Hrvatskoj je više od stotinu novozaraženih novim koronavirusom.

Podsjećamo, jučer smo u Hrvatskoj imali 91 novi slučaj zaraze, a preminule su dvije osobe. 115 pacijenata je na bolničkom liječenju, a na respiratoru njih pet. U samoizolaciji je trenutno 2111 osoba. Do jučer je ukupno testirano 130.688 osoba, od toga 1309 u posljednja 24 sata.


Grad Zagreb - 29

Vukovarsko-srijemska županija - 6

Splitsko-dalmatinska - 33

Zadarska županija - 7

Šibensko-kninska - 10

Primorsko-goranska županija - 5

Sisačko-moslavačka županija - 1

Požeško-slavonska županija - 0

Virovitičko-podravska županija - 0

Ličko-senjska - 0

Istarska - 2

Bjelovarsko-bilogorska - 0

Brodsko-posavska županija - 5

Zagrebačka županija - 7

Osječko-baranjska županija - 3

Karlovačka županija - 2

Krapinsko-zagorska - 1

Dubrovačko-neretvanska županija - 3


NOVO 13:15 - Iz splitsko-dalmatinskog Stožera civilne zaštite ispričali su se u srijedu što su prvobitno priopćili da je u županiji 35 koronavirusom novozaraženih osoba, jer je točan broj 33 osobe, pošto su dvije novozaražene strane državljanke.

"Ispričavamo zbog pogreške kod iznesenog ukupnog broja zaraženih s područja Splitsko-dalmatinske županije. Dvije novooboljele osobe koje su navedene s područja općine Jelsa su strane državljanke pristigle iz Švicarske, čiji je uzorak uzet u Jelsi te nemaju prebivalište na području županije", navode iz Stožera.

Time je u srijedu ukupan broj novoozaraženih s područja Splitsko-dalmatinske županije trideset i troje, te jedanaest s područja drugih županija, kao i dvije strane državljanke.

Dvije Švicarke, kojima je uzorak uzet u Jelsi te utvrđeno da su pozitivne na koronavirus, ostat će u samoizolaciji sljedećih 14 dana u Hvaru, u apartmanu kojeg su iznajmile kao turistkinje, rekli su Hini u županijskom Stožeru.


Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija u srijedu bilježi tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o ženi srednjih godina iz Ploča i mladiću iz Dubrovnika za koje je epidemiološka obrada u tijeku, te djevojci iz Dubrovnika, kontaktu ranije zaražene osobe.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je kako je u županiji ukupno aktivnih 12 slučajeva zaraze. Izliječene su dvije osobe, iz Ploča i Blata.

U dubrovačkoj bolnici zbrinuta je jedna zaražena osoba.

U samoizolaciji su 252 osobe. Od početka pandemije u županiji je ukupno analizirano 7009 uzoraka.

Županijski stožer i nadalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Krapinsko-zagorska županija

U protekla 24 sata sa područja Krapinsko - zagorske županije evidentirana je 1 novozaražena osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom je 8. U protekla 24 sata na analizu je poslano 76 uzoraka, od kojih je 1 pozitivan, 43 su negativna, dok se za 32 još čekaju rezultati.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području ove županije 10 je novozaraženih osoba. Pod mjerama samoizolacije trenutno je 87 osoba: 84 osobe su kontakti oboljelih; 3 osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije nema na liječenju pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19. U posljednja 24 sata uzorkovano je 20 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Karlovačka županija

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji registrirana su dva nova slučaja oboljenja od COVID-19. Radi se o mlađim muškim osobama, jedan s područja grada Ozlja, a drugi s područja grada Karlovca. Obje osobe su u vremenu inkubacije bile na moru u Vodicama. Nisu međusobno povezane, međutim obje osobe su istaknule posjet istom noćnom klubu

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 107 osoba. U OB Karlovac je trenutno od COVID-19 hospitalizirana jedna oboljela osoba. U samoizolaciji se sa današnjim danom nalazi 47 osoba.

Osječko-baranjska županija

U protekla 24 sata na području ove županije testirano je ukupno 180 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Dvije novooboljele osobe iz Osijeka, a jedna iz Čepina, mlađe su dobi, a simptome su dobili nakon povratka s ljetovanja na Jadranu, srećom i dalje svi imaju blage simptome.

U KBC-u Osijek je trenutno hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a od jučer su ponovno tri pacijenata na respiratoru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za devet novih kontakata oboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 161 osoba.

Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite grada Zagreba objavio je da je u protekla 24 sata potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze novim koronavirusom. Od toga, 15 osoba vratilo se s godišnjeg odmora, osam ne zna kako su se i gdje zarazili, a šest su kontakti ranije poznatih osoba.

Zagrebačka županija

Na području ove županije u protekla 24 sata zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 42 slučaja. Ukupno ih je bilo 272, izliječeno je 219 osoba, a 11 ih je preminulo.

Brodsko-posavska županija

Na području ove županije u protekla 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze novim koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva 28, a pod mjerama samoizolacije su 92 osobe.

Zadarska županija

Na području ove županije potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze. Kod 5 novih slučajeva zaraze riječ je o mlađoj populaciji i pojedinačnim slučajevima koji nisu međusobno povezani. U samoizolaciji se trenutno nalazi 150 osoba.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ–a SDŽ od ukupno 366 obrađenih testova danas je 35 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 12, Imotskog 2, Kaštela 4, Makarske 3, Sinja 3, Podstrane 3, Zmijavaca 3, Otoka 1, Šestanovca 1, Lećevice 1 i Jelse 2, stoji u najnovijem priopćenju Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Uz 35 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još je 11 osoba iz drugih županija pozitivno na Covid infekciju i to 2 osobe iz Osječko-baranjske županije, 7 osoba iz grada Zagreba, 1 osoba iz Šibensko-kninske županije te jedna osoba iz Zadarske županije.

Svi novooboljeli iz drugih županija testirani su u Splitu. Od 35 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

565 osoba nalazi se u samoizolaciji.

16 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru.

U karanteni se nalaze 4 strana državljanin, javlja Slobodna Dalmacija.

Istarska županija

U protekla 24 sata, na području Istarske županije ispitano je 117 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih su 2 pozitivna.

Trenutno je 23 aktivnih Covid-19 slučajeva, a pod mjerama samoizolacije nalaze se 94 osobe.

Kod jednog stranog državljanina iz Crne Gore, koji je bio u tranzitu, nalaz je pozitivan na koronavirus. U tijeku je njegov povratak u matičnu državu.

Ličko-senjska županija

Na području ove županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba. Šest je aktivnih slučajeva, ukupno je oboljelih bilo 36, 29 osoba je izliječeno, a jedna je osoba preminula. Pod mjerom samoizolacije je 25 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata na koronavirus testirano je 25 osoba od kojih su za 23 stigli negativni nalazi, dok se dva nalaza još očekuju.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 3 slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba, a ukupno je testirano 4063 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 30 uzoraka, svi uzorci su negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja grada Siska.

Virovitičko-podravska županija

Još se jedna osoba oporavila od koronavirusa, pa je na području Virovitičko-podravske županije, trenutno, još samo jedna osoba koja je zaražena virusom SARS-CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, nema novooboljelih, jer su nalazi 43 osobe koje su testirane, bili negativni.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 osoba iz Novih Jankovaca, 1 osoba iz Cerne i 1 osoba iz Gradišta). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 520, od kojih je 352 osobe izliječeno, a 7 osoba je preminulo. U protekla 24 sata testirano je 108 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6460.

Primorsko-goranska županija

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je pet novih slučaja koronavirusa. Riječ je o kontaktima prethodno oboljelih i svih pet osoba bilo je u samoizolaciji.

U županiji su trenutno 24 aktivna slučaja i 149 izliječenih. Trenutno je sedam zaraženih na otocima, a Gorski Kotar je još uvijek bez zabilježenog slučaja odnosno korona free područje...

Kako javlja Dnevnik.hr, među petero novooboljelih s područja Primorsko-goranske zaražena je i osoba zaposlena u Dječjem vrtiću u Matuljima te su, zbog mjera predostrožnosti, epidemiolozi odlučili u samoizolaciju poslati osobe s kojima je postignut bilo kakav kontakt. Riječ je o šestero djece, tri odgojiteljice i dvije spremačice. Nitko od navedenih nema simptome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:27