JUNAK DANA

PREKRASNA GESTA Pronašao novčanik s četiri tisuće kuna, vratio ga vlasnici i odbio nagradu: 'Što će meni tuđi novac'

Josipa Josipović iz Požege bezbrižno je u utorak oko 18 sati pošto je obavila kupnju sjela u svoj auto i krenula kući. Nije znala, međutim, da joj je na krovu auta ostao novčanik. Vozila se prema kući i u jednom je trenutku novčanik skliznuo s krova i pao na cestu. Vozila su prelazila preko njega, a strujanje zraka iz njega je izvuklo novčanice koje su se rasule po cesti.

U tom je trenutku naišao Damir Majanović iz Nove Gradiške i uočio kako novac leti po cesti. Zaustavio je vozilo, izašao i krenuo skupljati novac.

Potom je uočio i novčanik, a u njemu je pronašao sve osobne dokumente Josipe Josipović. Prethodno je na cesti skupio ukupno 4000 kuna. Prema adresi s osobne našao je broj telefona Josipovićevih.

- Čovjek nas je nazvao i rekao da je pronašao suprugin novčanik i novac. Bili smo iznenađeni jer nismo ni znali da je izgubila novčanik i bio nam je mali šok da netko u vrijeme krize i besparice želi vratiti sve što je našao.

Nije želio nikakvu nagradu. Bio je to istinski primjer poštenja kojeg treba naglasiti i javno zahvaliti takvim ljudima - rekao nam je Josipin suprug Željko. Damir Majanović, kojeg smo kontaktirali telefonom, rekao je da je učinio ono što mu je dužnost.

- Što će meni tuđi novac i dokumenti? 4000 kuna nije malo, a i vađenje novih dokumenata košta. Nisam uopće dvojio što ću učiniti, a kad sam čuo da imaju 4 djece, bilo mi je još draže što sam tako postupio. Nagradu nisam uzeo jer ne smatram da sam učinio nešto posebno. To je bila normalna gesta - skromno je rekao Marjanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:45