MISTERIJ NA JADRANU

PREKINULI POTRAGU ZA RONIOCEM Iza sebe je ostavio samo plutaču s privezanim ronilačkim utegom

 Ivo Ravlić/CROPIX

NOVI VINODOLSKI - Akciju traganja za hrvatskim roniocem na dah, 33-godišnjim I.S. koji je u nedjelju nestao u akvatoriju blizu Novog Vinodolskog, za sada nažalost nije dala rezultata i u Ministarstvu pomorstva najavljuju da se potraga nastavlja sutra.

Nestanak ronioca dojavila je njegova majka u nedjelju oko 17 sati.

I.S. je krenuo roniti prijepodne u moru ispred Bribirske obale, nedaleko Novog Vinodolskog, na poziciji 100 metara ispred plaže. Tamo su djelatnici Lučke ispostave i Pomorske policije pronašli ronilačku plutaču za koju je bio privezan ronilački uteg.

Budući da pregledom područja u neposrednoj blizini pozicije ronjenja nestali nije pronađen Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) je u dogovoru sa Pomorskom policijom angažirala ronioce specijalne postrojbe Ministarstva unutarnjih poslova, koji na području potrage ne nalaze nestaloga, niti ikakve matrijalne dokaze koji bi upućivali na ronica. Kako se je bližila večer potraga je sinoć u 20 sati obustavljena do danas ujutro, kada su policijski ronioci nastavili podmorsko traganje, dok su plovila Kapetanije, Ispostave i Pomorske ispostave cijeli dan nastavili sa pretragom površine mora.

Nakon što se od rano jutros detaljno pretraživalo šire područje oko pozicije nestanka te su se uz službena plovila u potragu priključila i privatna plovila, kao i članovi lokalnih ronilačkih klubova, odlučeno je privremeno obustaviti potragu za nestalim roniocem do utorka ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 00:13