MOGUĆI SUKOB INTERESA

PREDSJEDNIKOV SAVJETNIK NA ODLASKU Saša Perković bit će prva žrtva 'lex Perković'?

Budući da sin Josipa Perkovića kao predsjednikov savjetnik raspolaže s brojnim informacijama, mogao bi se naći u sukobu interesa
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednika Ivu Josipovića u ponedjeljak su na HTV-u pitali zašto je tako malo dosad govorio o problemu sa zakonom o europskom uhidbenom nalogu, a on je odgovorio da je možda bio suzdržaniji zato što u Uredu predsjednika radi Saša, sin Josipa Perkovića.

- Bez obzira je li Perković stariji kriv ili ne, njegov sin s tim nema veze, kazao je predsjednik dodajući da se, misleći na svojeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, iz Ureda predsjednika ne može utjecati čak i kad bi se to htjelo.

Međutim, premijer Milanović kazao je kako će se Perkovića sigurno procesuirati ili u Hrvatskoj ili Njemačkoj, pa je sve nezgodnija činjenica da je sin bivšeg dužnosnika Službe državne dužnosti blizak suradnik predsjednika Republike. O tome se, čini se, sve više raspravlja i u Vladi. Naime, izvor blizak Banskim dvorima ističe da bi najbolje bilo kad bi Josipović razriješio Sašu Perkovića, piše Novi list.

- Kad se izmijeni Ustav i ukine zastara, moći će se pokrenuti istraga protiv Josipa Perkovića. Budući da njegov sin kao predsjednikov savjetnik po prirodi stvari raspolaže s brojnim informacijama, Saša Perković mogao bi se naći u sukobu interesa. To bi postao velik problem, pa već sada treba razmišljati o tome da ga se razriješi savjetničke dužnosti, upozorio je sugovornik Novog lista na iznimnu osjetljivost pozicije Perkovićevog sina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:41