POSJET KINI

Predsjednika Josipovića čuva policijska pratnja i pet tjelohranitelja

Nakon svečanog dočeka i priredbe ansambla Lado čelnici Šangaja i EXPO-a proveli su predsjednika Josipovića kroz paviljone

ŠANGAJ - Drugi dan boravka u Kini predsjednik Ivo Josipović u cijelosti je posvetio posjetu EXPO 2010., Svjetskoj izložbi u Šangaju. Budući da je bio Nacionalni dan Hrvatske na EXPO-u, domaćini su predsjedniku Josipoviću upriličili svečani doček u EXPO centru.

Bolji grad, bolji život

Biranim riječima čelnici Šangaja i EXPO-a govorili su o prijateljstvu Hrvatske i Kine, o velikim mogućnostima suradnje dvije države te o potrebi unapređenja političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa. Predsjednik Josipović zahvalio je na srdačnom dočeku te istakao da je ponosan na prijateljstvo Kine i Hrvatske. Ustvrdio je kako je Kina izrasla u jednu od vodećih država svijeta, a tomu svjedoči i Svjetska izložba koja je bez ikakve sumnje najveći događaj koji se ikada dogodio u Šangaju i Kini. Moto EXPO-a “Bolji grad, bolji život” tema je koja će u godinama koje dolaze biti dominantna u svijetu, naglasio je predsjednik Josipović.

Koncert Maksima Mrvice

Domaćini su Josipovića proveli impresivnim kineskim paviljonom s najnovijim tehnološkim multimedijskim dostignućima, a potom je razgledao i hrvatski paviljon na EXPO-u.

I dok se Josipović kod kuće uspio izboriti za krajnje diskretne mjere sigurnosti, u Kini mu to nije pošlo za rukom. Oko njega od jutra do mraka išlo je po pet tjelohranitelja te još pojačana policijska pratnja. Na kraju posjeta EXPO-u predsjednik Josipović otišaoje na koncert Maksima Mrvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:15