PORUKA PROTUKANDIDATU

PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ 'Uf, Kujundžić silno raste, sad ima samo šest puta manju potporu nego ja'

Predsjednik je u Knegincu kraj Varaždina komentirao najnovije ispitivanje javnog mnijenja Ipsos pulsa
Varazdin, 271114Predsjednik Ivo Josipovic u posjetu je Varazdinu. U mjestu Kneginec Gornji pored Varazdina otvorio je novu trafostanicu vrijednu 50 miljuna kuna.Na fotografiji: predsjednik Josipovic.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Predsjednik Ivo Josipović u Knegincu kraj Varaždina komentirao je najnovije ispitivanje javnog mnijenja koje je za Novu TV tradicionalno provela agencija Ipsos puls, a prema kojem je za nekoliko postotaka pala podrška birača njegovoj kandidaturi dok je porasla potpora kandidatu Milanu Kujundžiću.

- Uf, silno raste podrška Kujundžiću, sad mu je podrška šest puta manja nego meni. Normalno je da je, kad su u ankete uveli više kandidata, da se nekim kandidatima podrška smanjila za koji postotak, ali ja sam već u prvom krugu blizu 50 posto i postoje dobri izgledi da izbore završimo u prvom krugu, a ako se to i neće dogoditi, zato i služi drugi krug da se raščisti stvar i da se birači opredijele - istaknuo je Josipović kojeg su novinari pitali i ima li potporu za ustavne reforme za koje se zalaže.

KUJUNDŽIĆ NE VJERUJE ANKETAMA 'Stvarni rezultat je posve drukčiji, vidjet ćete za mjesec dana'

- Institucionalne promjene su preduvjet bilo kakvih ozbiljnih gospodarskih reformi i siguran sam da ćemo kroz kvalitetnu raspravu i u javnosti i u Hrvatskom saboru oko toga postići jedinstvo. Znam, sad je kampanja i naravno da moji oponenti kritiziraju moj koncept, to je uostalom i priroda kampanje, ali kad završe izbori gotovo sam uvjeren da će većina ili sve političke snage razumjeti u čemu je bit tih promjena - poručio je Josipović kojeg su novinari pitali i kako komentira izjave premijera Zorana Milanovića koji je poručio da se ustavne reforme ne mogu provoditi svakih deset godina.

- Premijer je jučer potpisao moju kandidaturi i prema tome otvaramo taj proces i uvjeren sam da ćemo uskoro postaviti taj novi temelj - poručio je predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:04