NA BIRALIŠTA IDEMO 4. PROSINCA

Predsjednik Josipović raspisao izbore za sedmi saziv Sabora

Zagreb, 060711.Ured Predsjednika, PantovcakIzjava Predsjednika Ive Josipovica u vezi odluke Ustavnog suda i komentara predsjednice Vlade Jadranke Kosor o politickoj odgovornosti.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović potpisao je odluku o raspisivanju izbora za 7. saziv Hrvatskog sabora, javlja HTV . Ta će odluka tijekom dana biti objavljena u Narodnim novinama. Prethodno se predsjednik s predsjednicima stranaka telefonski usuglasio da se izbori raspišu za 4. prosinac 2011.

Nakon objave ove odluke u Narodnim novinama izbornu proceduru preuzima Državno izborno povjerenstvo (DIP). Počinje teći rok od 14 dana do kada stranke DIP-u moraju predati svoje prijedloge lista. Nakon što zaprimi liste, DIP-u ostaje rok od 48 sati u kojemu ih mora prihvatiti i javno objaviti u svim dnevnim novinama i na televiziji. Danom objave izbornih lista počinje izborna promidžba.

U srijedu, 2. studenog, u 19.30 predsjednik Josipović obratit će se javnosti porukom. U njoj će se osvrnuti na aktualnu situaciju u zemlji te pozvati sve građanke i građane Republike Hrvatske da obave svoju građansku dužnost i izađu na izbore, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:42