RAT ZA PANTOVČAK

PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ 'Osim one aferice u kojoj sam je štitio, ne sjećam se što je Kolinda važnog učinila za RH'

'Bila je u Sanaderovoj vladi kada se stranka financirala kroz FIMI MEDIA projekt'
 Srđan Vrančić/CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović u razgovoru za politikaplus.hr komentirao je rasplet afere Barbika, ali i izjave koje su došle od strane nekih istaknutih HDZ-ovaca, prije svega od strane glavnog tajnika te stranke Milijana Brkića. Josipović se osvrnuo i na Kolindu Grabar Kitarović poručivši da vjeruje u svoju pobjedu na predsjedničkim izborima.

Osvrnuvši se na udrugu Regimenta, čiji je predsjednik javno priznao autorstvo dokumenta 'Operacija Barbika,' Josipović je naglasio da možda on i nije pravi autor.

- Kad vidite njihov portal, tko su ti ljudi, iz kojeg su miljea, što zagovaraju, pa i činjenicu da su očito zagovarači gospođe Grabar Kitarović, jasno je da sam bio u pravu kada sam rekao kako je riječ o paraobavještajnom podzemlju koje je dio kampanje gospođe Grabar Kitarović.

Predsjednik vjeruje da je krajnji cilj tog dokumenta bio difamirati ga kao spletkara i prljavca.

Govoreći o velikom intervjuu svoje protukandidatkinje objavljenom u jednim dnevnim novinama, Josipović je ostao pri ocjeni kako ona nudi 'malo sadržaja'.

- Ponovo imamo bogato opremljen, veliki tekst, puno fotografija, ali i malo sadržaja. Osim par stereotipnih kritika na moj račun kakve HDZ i njemu bliski komentatori redovito odašilju, te nekoliko općenitih poruka o tome da će biti bolja predsjednica, nema relevantnog sadržaja.

- Već su me pitali što je ovih godina gospođa Grabar Kitarović napravila za Hrvatsku? Rekoh kratko, ništa. Bila je u Sanaderovoj vladi i predsjedništvu HDZ-a u fazi kada se pripremala koruptivna prodaja INA-e i kada se stranka financirala kroz Fimi media projekt. Danas su pothvati te vlade i tadašnjeg HDZ-a opjevani u nekoliko optužnica.

- Za kaznu je, jer se navodno kako novokreirana legenda kaže, nije slagala sa Sanaderom, postala veleposlanica na najprestižnijem mjestu u Washingtonu. Osim one aferice u kojoj sam je i osobno zaštitio jer je bilo očito da je to dobrim dijelom unutarstranački obračun, ne mogu se sjetiti što je važnoga učinila za Hrvatsku. Legitimno je upitati i što je učinila za Hrvatsku kao odlično plaćena visoka činovnica u NATO-u. Možete li se sjetiti čega, pitao je Josipović.

Cijeli intervju pročitajte ovdje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:37