OPREZAN ODGOVOR

Predsjednik Josipović o pozivanju Kosor pred USKOK: Lijepo vas molim, ne uvlačite me u to! Ni mene, ni ostale političare

Rijeka, 120911.Danas je Predsjednik drzave Ivo Josipovic u sklopu posjeta Rijeci boravio na Pomorskom fakultetu. Tom prigodom je otkrio i postavljenu spomen plocu posvecenu admiralima koji su diplomirali na Carsko-kraljevskoj Vojno-pomorskoj akademiji u Rijeci.Na slici: Ivo Josipovic.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX

RIJEKA - Predsjednik RH Ivo Josipović danas je u riječkom Pomorskom fakultetu otvorio spomen ploču posvećenu hrvatskim časnicima ratne mornarice. Također, u istom je fakultetu otvorio novi navigacijski GNSS laboratorij.

Predsjednik je istaknuo kako je pomorstvo, osim što je obilježilo prošlost, također i budućnost Hrvatske, a naše more još uvijek nije dovoljno iskorišteno.

- Moja oba djeda, kao i pradjedovi, bili su pomorci. Da su imali prilike završiti pomorsku akademiju, možda naš brod koji se zvao „ Bog z nami“ ne bi neslavno propao na plaži u Baškoj Vodi - ispričao je tom prigodom Josipović.

Predsjednik nije mogao izbjeći ni komentare dnevnopolitičkih aktualnosti, no vrlo oprezno je izbjegavao komentiranje sudskih postupaka.

Na novinarsko pitanje da li, s obzirom da je rekao da ne želi komentirati istrage, to znači da postoji istraga o crnim fondovima HDZ-a, Josipović je odgovorio da je pod time mislio na istragu u kojoj je gospođa Ivošević dala iskaz.

Nadalje, predsjednika su novinari upitali da li je moguće da u HDZ-u nitko nije znao o crnim fondovima .

- Vi znate da nisam komentirao ni slučaj Sanadera . Sve ono što se tiče pravosuđa trebamo ostaviti izvan domene politike i političara. Ja sam se toga do sada držao, a držat ću se i ubuduće - rekao je Josipović.

Na pitanje da li bi USKOK trebao pozvati Jadranku Kosor na razgovor, Josipović je odgovorio da to zna USKOK.

- Ja vas lijepo molim da ni mene ni druge političare ne uvlačite u tekuće kaznene postupke - poručio je predsjednik.

Što se tiče financiranja njegove predsjedničke kampanje, Josipović je rekao da je o tome podnio izvješće.

Nakon pomorskog fakulteta, predsjednik je obišao Bazene Kantrida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:50