FABRICIRANE PORUKE

PREDSJEDNICA TRAŽI DETALJNIJE INFORMACIJE O AFERI SMS, PREMIJER JE PODRŽAVA 'Tu priču treba apsolutno rasvjetliti do kraja, to je moj stav od početka'

 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je Ured predsjednice Republike Hrvatske potvrdio da je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović po povratku sa službenog putovanja u Sjedinjene Američke Države zatražila detaljnije informacije o aferi "SMS" i curenju informacija iz državnih institucija, premijer Andrej Plenković je konstatirao da se u tom pogledu slaže s predsjednicom, piše N1 televizija.

- Što se tiče istrage oko SMS-ova, mislim da se tu u cijelosti slažemo. Tu cijelu priču treba apsolutno rasvijetliti do kraja, to je moj stav otkad sam uopće saznao za tu temu, rekao je Plenković tijekom izjava za medije u Ženevi gdje trenutno boravi na sastanku koji organizira Svjetski gospodarski forum.

Premijer je komentirao i najavu oporbe da će tražiti osnivanje istražnog povjerenstva u Saboru oko ove afere.

- Što se tiče ove druge inicijative, vidjet ćemo koliko je primjerena, izjavio je Plenković.

Podsjećamo, Franjo Varga, bivši MUP-ov informatičar uhićen je prošli tjedan zbog sumnje da je autor lažnih SMS-ova, kojima je bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić pokušao dokazati pritisak bivšega Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana na osječki Županijski sud, koji je sudio Mamiću i još trojici okrivljenika.

Vozač Ministarstva poljoprivrede Blaž Curić uhićen je u srijedu, 26. rujna, u Zagrebu jer je osumnjičenom Vargi navodno dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka. Curić se našao pod istragom zbog sumnje da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina poručio je u subotu, u kontekstu afere 'SMS', da će u istrazi curenja podataka iz tajnih izvida biti ispitani svi djelatnici koji su imali službene podatke o tom predmetu, ali nije htio otkriti o kojem broju je riječ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 08:59