DONATORSKA VEČERA

PREDSJEDNICA IZ CHICAGA O NOVOM MANDATARU 'Vidi se i nova razina optimizma koja se rađa među hrvatskim građanima'

 Boris Kovačev/EPH

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj prvi radni dan u 2016. godini odradila je 'preko bare'. Točnije u Chicagu, gdje se na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru družila s oko 600 iseljenika.

- Došli smo ovdje kao među prijatelje, među obitelj. Ja držim ove ljude ovdje svojom obitelji, kao uostalom cijelu našu hrvatsku zajednicu. I svaki hrvatski kutak koji pohodim drago mi je da ljudi tako reagiraju - rekla je predsjednica za HRT i nakon toga objasnila zašto je baš sada otišla u SAD.

- Pričekala sam da se konstituira Sabor kako bi mogla otići u SAD. A kako smo posjet Minnesoti radi obilježavanja 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i države Minnesota odgađali zbog izbora, zbog konstituiranja Sabora odlučila sam to odraditi sada i odraditi ovaj brzinski, skromni i osjećajima jako ispunjeni posjet Chicagu sada.

Predsjednica je istaknula kako je zadovoljna sa prvom godinom svog mandata, rekla je da je puno toga napravljeno, ali i da je još puno posla čeka. Predsjednica je upitana i o novom mandataru Tihomir Oreškoviću.

- Vidi se i nova razina optimizma koja se rađa među hrvatskim građanima i među hrvatskim građanima i među hrvatskim narodom kako u domovini tako i ovdje u svijetu. Vjerujem da kroz to zajedništvo u ispunjavanju zajedničkih ciljeva, bolji život u boljoj Hrvatskoj, možemo doista učiniti puno, naglasila je predsjednica, prenosi HRT .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:41