SPORNA KUĆA

PREDRAG MATIĆ NAJAVIO: Poništit ću sporazum po kojem Glogoški koristi kuću i napisati novi

ZAGREB Nakon medijskih napisa da predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) 1. skupine, Đuro Glogoški, ne spava u prosvjedničkom šatoru branitelja u Savskoj 66, nego u državnoj kući u Zaprešiću, kojom se smiju koristiti samo ratni vojni invalidi koji u Zagreb dolaze na liječenje, reagirao je ministar branitelja Fred Matić izjavivši u subotu da će već sljedeći tjedan staviti izvan snage taj sporazum iz 2007., i napisati novi pravilnik.

Ministar se osvrnuo i na današnji pokušaj samospaljivanja jednog muškarca u prosvjedničkom šatoru branitelja u Savskoj 66.

"Sada ćete vi u medijima reći da je on priprijetio da će se zapaliti, a nećete reći da gospodin Glogoški bespravno već pet mjeseci koristi kuću u državnom vlasništvu. Pa to je nevjerojatno i skandalozno samo po sebi! Ja ću već sljedeći tjedan staviti izvan snage taj sporazum koji je potpisan 2007., i napisati novi pravilnik, prema kojem će tu kuću koristiti svi 100-postotni hrvatski ratni vojni invalidi, njih 478", kazao je ministar Matić za HTV.

Kuća u Zaprešiću namijenjena je 100-postotnim HRVI koji dolaze u Zagreb na zdravstvene preglede i potpuno je prilagođena potrebama 100-postotnih invalida, a Ministarstvo branitelja je održava. Đuro Glogoški, kao predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI I. skupine ima ključ, dok Ministarstvo branitelja ima drugi ključ, navode mediji. Kuću u Zaprešiću, dodaju, invalidima Domovinskog rata darovao je bivši vlasnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:30