IDEALNA PROGNOZA

PRED NAMA JE PRAVI PROLJETNI TJEDAN Uživajte u obilju sunca i visokim temperaturama

 Duje Klarić / CROPIX

Iako proljeće još nije službeno počelo u tjednu koji je pred nama uživat ćemo u obilju sunca i natprosječno visokim temperaturama.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske temperature će se penjati do 15, a u Dalmaciji će ponegdje biti i iznad 20 Celzijevih stupnjeva.

Foto: DHMZ

Danas će u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Vjetar će još uvijek biti povremeno umjeren sjeveroistočni, u gorju i jak, poslijepodne će slabiti. Na Jadranu većinom umjerena bura s jakim i olujnim udarima, na srednjem i južnom Jadranu tijekom dana će prolazno oslabjeti i okrenuti na vjetar s mora. Najviša temperatura između 8 i 13, na moru i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Foto: DHMZ

U utorak nas, pak, očekuje razvedravanje u sjevernim krajevim već u noći, a u gorju i na Jadranu tijekom jutra pa će danju biti sunčano. Vjetar samo sredinom dana prolazno umjeren sjeveroistočni. U priobalju većinom umjerena do jaka bura, a poslijepodne će na srednjem i južnom Jadranu prolazno zapuhati vjetar s mora. Najniža temperatura od 0 do 5, na moru od 6 do 11. Najviša od 10 do 15, u priobalju i unutrašnjost Dalmacije od 15 do 19 Celzijevih stupnjeva.

Ovakvo će se vrijeme zadržati sve do kraja tjedna. Stoga, iskoristite vikend za boravak na otvorenom i uživajte u suncu i visokim temperaturama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 04:50