LOŠE VRIJEME

PRED HRVATSKOM JE SEDAM DANA KIŠE Pljuštat će gotovo posvuda, a za vikend je u dijelovima Like moguć i snijeg

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, kiša će padati barem do kraja tjedna
 Goran Mehkek/CROPIX

Pred Hrvatskom je, ako je suditi po vremenskoj prognozi, dulje kišno razdoblje. Državni hidrometeorološki zavod za utorak najavljuje postupno naoblačenje sa zapada uz koje će već tijekom jutra na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskome kotaru i Lici biti kiše ili pljuskova.

Poslijepodne i navečer kiše će biti i u središnjim predjelima te na južnom Jadranu. U istočnim krajevima prijepodne djelomice sunčano, ali uz jutarnju maglu te uglavnom suho.

Vjetar većinom slab, a na Jadranu će puhati umjereno jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 22 °C.

Od srijede posvuda umjereno do pretežno oblačno povremeno uz kišu, u gorskim predjelima te na sjevernom Jadranu i obilniju. Zapuhat će bura, a temperatura zraka će pasti.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, kiša će, uz kraću pauzu u petak, padati barem do kraja tjedna. U Lici je u nedjelju moguć i prvi snijeg, 7-dnevna ga prognoza najavljuje za Plitvička jezera i Udbinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:41