ZAPOSLENI VATROGASCI

Požari na nekoliko mjesta u dalmatinskom zaleđu. Kod Zemunika gorio minirani teren!

 Nikša Stipaničev/CROPIX

Oko podneva je buknuo požar kod mjesta Popovići u blizini Benkovca, a vatra je zahvatila travu i nisko raslinje na površini od oko 5,5 hektara, izvijestio je Zadarski vatrogasni operativni centar, dodajući da osim vatrogasaca, u gašenju sudjeluje jedan kanader i jedan air tractor.

Sat vremena kasnije na području Benkovca buknuo je još jedan požar, pri čemu je vatra zahvatila oko 6 hektara trave i raslinja kod mjesta Kožilovac. Vatrogascima također pomaže jedan kanader i jedan air tractor.

Nešto nakon 14.30 stigla je i dojava o požaru na miniranom terenu kod Smokovića u okolici Zemunika Donjeg. Gori 6 hektara trave i raslinja, a požar gase vatrogasci, kanader i air tractor.

Svi požari u zadarskom zaleđu poslijepodne su lokalizirani, no vatrogasci još dežuraju na terenu, ali su zračne snage povučene. Izgorjelo je 20-ak hektara maslina, loze, trave i raslinja.

Prije podne izbio je požar otvorenog prostora kod mjesta Mirlović Zagora kod Drniša. Vatra je zahvatila oko hektar i pol trave, raslinja i borove šume. Jednaka površina zapalila se oko 11 sati i kod mjesta Laškovica u Nacionalnom parku Krka. Oba požara gase vatrogasci i kanader.

Prije podne je gorjelo i kod mjesta Kupari u Župi Dubrovačkoj, a požar je lokaliziran nešto prije 11 sati. Izgorio je hektar borove šume.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:12