NIJE MOGAO NA ČUČAVAC

Poveo i cimera: Ivo Sanader zbog noge premješten na ženski odjel

U novoj ćeliji ima istog cimera - Tomislava Prlića koji je uhićen zbog financijske pronevjere teške 45,6 milijuna kuna
 AP Photo/Darko Bandic, File

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader dobio je novu ćeliju u remetinečkom zatvoru, i to na drugom odjelu, a glavni razlog je ozljeda njegove lijeve noge koju je zadobio još u salcburškom pritvoru.

Naime, zbog istegnuća ligamenata Sanader se, doznajemo, nije mogao koristiti zahodom čučavcem, pa je premješten na ženski odjel, gdje su u ćelijama normalne zahodske školjke. Prema informacijama kojima raspolažemno, to se dogodilo još prije tjedan dana.

I dalje u devet kvadrata

Sve ostalo vezano uz uvjete u pritvoru za njega se nije promijenilo. Sanaderova nova ćelija nije veća niti luksuznija od prošle. Riječ je prostoriji od devet kvadratnih metara koja, kao i prethodna, ima samo krevet, stol, stolicu, metalni ormarić za stvari i televizor čiji ekran ne smije biti veći od 55 centimetara.

Iako su mediji pisali da će Sanader u Remetincu biti smješten na ženski odjel, to dosad nije bilo točno. Naime, tek je zbog bolesne noge smješten na ženski odjel i to isključivo zbog zahoda.

Nitko mu ne prijeti

Iako je u početku bio u samici, ubrzo je dobio cimera, a tako će biti i u novoj sobi. Naime, Remetinec je pretrpan i, kako nas je obavijestio ravnatelj zatvora Tomislav Kralj, ondje više nema samica kao nekad, kad je 30 od 190 ćelija bilo namijenjeno samo jednoj osobi. Sanaderova soba sada ima krevete na kat, a nije ni promijenio cimera.

Naime, kako se objavilo u medijima, njegov je prvi cimer bio Tomislav Prlić koji je s još 13 osoba priveden zbog financijskih malverzacija teških 45,6 milijuna kuna . Prlić je u Sanaderovu sobu premješten iz ćelije u kojoj su bila šestorica zatvorenika, što mu je sigurno bilo svojevrsno olakšanje, a sada je, izgleda, zajedno s njime premješten na ženski odjel. Na pitanje s kime sada bivši premijer dijeli ćeliju, u Remetincu odgovaraju: o toj se osobi već pisalo kao o njegovu cimeru.

Njihova ćelija ima vlastiti sanitarni čvor, umivaonik i tuš i sada normalni WC, a ne čučavac.

Čeka novo ispitivanje

Na ženski se odjel inače premještaju samo oni muški zatvorenici za koje postoji sigurnosna bojazan, ali upravitelj Kralj nas uvjerava da se sigurnosno stanje oko Sanadera nije promijenilo te da nema nikakvih problema s eventualnim prijetnjama ili dovikivanjem drugih zatvorenika.

Doznajemo da se stanje Sanaderove noge, dok čeka nastavak ispitivanja USKOK-a početkom rujna, ipak vidno popravilo te da pije lijekove za cirkulaciju i redovito šeta kako bi što prije zaliječio nogu. Tako su se i tvrdnje da bi se stanje bolesne noge moglo zakomplicirati ipak pokazale netočnima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:07