ALEN KLABOT

POTRES U ATJ LUČKO Smijenjen dugogodišnji zapovjednik elitne policijske postrojbe: 'Koristio je službeno vozilo u privatne svrhe'

 Photographer:Goran Mehkek /CROPIX

Nakon niza novinarskih upita o razrješenju s čelne funkcije Antiterorističke jedinice Lučko, Ravnateljstvo policije potvrdilo je da je zbog teške povrede dužnosti s mjesta zapovjednika ATJ Lučko u ponedjeljak udaljen Alen Klabot.

Klabot je tu uglednu funkciju obnašao nepunih 11 godina. Fotelja mu se poljuljala nakon anonimnog podneska u kojem ga se tereti da je u dva navrata, točnije lanjskog 8. studenog i 8. kolovoza ove godine, koristio službeni automobil u privatne svrhe. Sumnje, odnosno optužbe koje su uprle prstom u njegovu profesionalnost, pokazale su se točnima pa je Klabot zbog nenamjenskog korištenja sredstava Ministarstva unutarnjih poslova razriješen s dužnosti.

Inače, Klabot je na čelo ATJ Lučko došao krajem studenog 2004.godine zamijenivši dotadašnjeg zapovjednika Josipa Ćelića čiji je bio dotadašnji pomoćnik. Njegovo imenovanje na tu dužnost tadašnje je vodstvo MUP-a pravdalo "uobičajenim premještanjem kadrova unutar policije" odbacujući pritom špekulacije da su pojedinci smijenjeni zbog loših poslovnih rezultata.

Zanimljivo je da je u govoru koji je Klabot držao na svečanosti povodom 25. obljetnice osnutka ATJ Lučko, a koja je bila točno mjesec dana nakon njegova drugog korištenja policijskog vozila u privatne svrhe, istaknuo svoj istinski ponos što je zapovjednik te specijalne postrojbe čiji je pripadnik od njezinih samih početaka. Inače, ratno iskustvo uvelike mu je pomoglo da mnoge životno-poslovne situacije doživljava mnogo lakše. Prostor ATJ Lučkog smatrao je svojim drugim domom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:54