PREFERENCIJALNI GLASOVI

POTPUNI PORAZ JURE MARTINOVIĆA Kako je 'odmetnuti' mostovac ostao bez mandata, a bio je prvi na listi Živog zida koja je prešla prag

 CROPIX

Juro Martinović, bivši član Mosta i potpredsjednik Lovrinovićeve stranke Promijenimo Hrvatsku koja se na ovim izborima udružila sa Živim zidom i Akcijom mladih, doživio je potpuni poraz u izbornoj noći.

Martinović je, naime, bio nositelj liste u VI. izbornoj jedinici, gdje je koalicija Živog zida 'Jedina opcija' osvojila jedan mandat, no u utrci za zastupničko mjesto u Saboru pretekao ga je mladi Ivan Pernar.

Pernar koji je bio posljednji na istoj listi osvojio je 1755 preferencijalnih glasova, čak 535 više od Martinovića i tako ušao u Sabor.

Pitanje je je li ga afera sa stanom koštala fotelje. Podsjetimo, dva dana prije izborne šutnje objavljeno je da je Martinović otkupio stan ovršene osobe i tako učinio upravo ono protiv čega se 'Jedina opcija' bori.

Pravnik Martinović pravdao se kako je prethodna vlasnica sama napustila stan te da nije došlo do deložacije, a onda se u javnosti pojavio i SMS u kojem ista ta vlasnica Stela Perši navodno tvrdi kako je Martinović 'drag i dobar čovjek, koji joj je pomogao više od ikoga'. Ipak, afera je možda učinila svoje.

Također, s obzirom da je Juro Martinović izgubio mjesto u Saboru, možda se ispostavi da je poljuljao planove HDZ-u koji su na njega računali. Ovako je glas osvojio Pernar, koji im se sigurno neće prikloniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:35