INCIDENT U OKUČANIMA

POTPREDSJEDNIK HDZ-a IVAN ANUŠIĆ 'Milanovićev potez bio je sramotan. To što je napravio je presedan u 30 godina politike. Takve stvari izgovoriti...'

 
Ivan Anušić
 Bruno Konjević / CROPIX

Gostujući u emisiji RTL Danas RTL televizije, potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Anušić rekao je da je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović postupio "sramotno" kada je napustio obilježavanja obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak u Okučanima zbog majica HOS-a s pozdravom "Za dom spremni".

- To što je Milanović napravio je potpuno sramotno, takve stvari izgovoriti, otići usred himne i tako omalovažiti 51 žrtvu koja je sudjelovala u oslobađanju zapadne Slavonije. Mislim da je ovo što je Zoran Milanović danas napravio presedan u ovih 30 godina politike - dodao je Anušić.

Upitan o podršci koju su HDZ-ovi partneri Milorad Pupovac iz Samostalne demokratske srpske stranke i Ivan Vrdoljak iz Hrvatske narodne stranke dali Milanović, Anušić je rekao da su oni iznijeli stavove koje artikuliraju cijelo vrijeme. "HDZ je govorio u svoje ime", rekao je Anušić i dodao da HDZ već godinama konzistentno vodi svoju politiku.

- Nije bila greška protokola, ono što je bilo jest da su u protokolu bile ratne oznake HOS-a koji je sudjelovao u obrani RH, Milanović ih je 2015. stavio u mimohod u Zagrebu - rekao je Anušić.

- To što je on učinio bilo je nepotrebno i ako nije imao namjeru odati počast svima poginulima, onda nije trebao niti dolaziti. Ovim činom je poslana poruka kojom je vraćeno u fokus ideološko i pitanje Domovinskog rata i to mjesecima pred izbore, sada kada Vlada vodi ozbiljnu bitku s gospodarstvom i epidemijom - zaključio je Anušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:29