VRAĆA SE PROLJEĆE

POSPREMITE TOPLE JAKNE I ČIZME Idućih tjedan dana imat ćemo vrijeme za poželjeti

Split, 231213. Stabilno i suncano vrijeme u Dalmaciji i dalje se nastavlja, pa je danas riva bila puna setaca koji su uzivali u lijepom vremenu.Na fotografiji: Detalj sa rive.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Nakon duljeg razdoblja razmjerno hladnoga vremena vraća nam se proljeće. Iako smo već iz ormara izvadili tople jakne, šalove i rukavice, idućih dana neće nam trebati.

Cijeli tjedan prevladavat će temperature oko ugodnih 18 stupnjeva Celzijevih uz sunčano vrijeme.

Sutra će biti djelomice, a na Jadranu i u višem gorju pretežno sunčano. U većini kopnenih krajeva u noći i veći dio prijepodneva bit će magle ili niskih oblaka. Vjetar većinom slab, na otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak, a poslijepodne ponegdje u istočnim i sjevernim krajevima jugoistočnjak. Jutarnja temperatura bit će uglavnom između 0 i 5, na Jadranu od 9 do 15, a najviša dnevna od 12 do 16, na Jadranu između 18 i 22°C.

U ponedjeljak će biti mjestimice s kišom na sjevernom dijelu, a u utorak i pogotovo u srijedu duž cijelog Jadrana, te u Gorskome kotaru i Lici. Vjetar će biti povremeno umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu u ponedjeljak većinom umjereno, a u utorak i srijedu jako jugo. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj ne očekuju se padaline.

Temperatura će na kopnu osjetno porasti, a na Jadranu bez znatnije promjene. Dnevne temperature od utorka kretat će se između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva. Tek će u gorskim predjelima biti nešto hladnije, oko 14 stupnjeva.

Tek od četvrtka se očekuje kiša u cijeloj zemlji, no temperatura ne bi trebala pasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:38