POSLODAVCI O CVJETNOM

Poslodavci: Varšavska šteti hrvatskom gospodarstvu!

Poslodavci se ne slažu ni s policijskom intervencijom te smatraju kako su vlasti početak gradnje silazne rampe mogle izvesti na puno primjereniji način

ZAGREB - Nedavni događaji vezani uz prosvjede protiv gradnje u Varšavskoj ulici su sasvim nepotrebni i štetni za hrvatsko gospodarstvo, zaključila je danas Hrvatska udruga poslodavaca (HUP).

U priopćenju je HUP pozvao izvršnu i sudsku vlast da 'zaštiti prava to jest sigurnost investicija u Hrvatskoj'.

- Događanja u varšavskoj daju krivu sliku o našoj zemlji te time predstavljaju potencijalno negativan učinak na izbor Hrvatske za druge buduće investicijske projekte - ističe HUP te izrazio nezadovoljstvo zbog 'nepoštivanja prava na početak radova po svim valjanim dozvolama'.

Isto tako, HUP se ne slaže ni s policijskom intervencijom te smatra kako su vlasti početak radova mogle izvesti na puno primjereniji način. Također, vrlo je važno osigurati pravnu sigurnost investicija jer bez toga 'neće biti niti novih poduzetničkih inicijativa, a s time i novih radnih mjesta'.

- Posjedovanje svih potrebnih dozvola bi trebao postati jamac sigurnog početka realizacije projekta, u suprotnom će se investitori dva puta pitati isplati li se ulagati u Hrvatsku - objašnjava HUP dodavši kako su investicije upravo ono što Hrvatskoj treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:46