IZBORNA TURNEJA

Posao je najvažniji: Zoran Milanović navratio u tvornicu čiji su vlasnici HDZ-ovac i SDP-ovac

 Tea Cimaš/CROPIX

KALINOVAC - Čelnici Kukuriku koalicije predvođeni Zoranom Milanovićem , predsjednikom SDP-a u sklopu obilaska Koprivničko - križevačke županije posjetili su u Kalinovcu pokraj Đurđevca tvrtku Rasco koja se bavi proizvodnjom komunalne opreme. Frane Franičević, suvlasnik Rasca i predsjednik đurđevačkog SDP-a upoznao je članove Kukuriku koalicije s postrojenjima i proizvodnim programom te poslovnim rezultatima.

U ovoj godini, kaže Franičević, Rasco će ostvariti rekordne prihode od 76 milijuna kuna, a 75 posto proizvodnog programa namijenjeno je za izvoz. Franičević je posjet članova Kukuriku koalicije iskoristio i da im skrene pozornost na probleme koji najviše muče gospodarstvenike.

- Potrebno je čim prije smanjiti porezna davanja za radnike i parafiskalne namete, nužne su i izmjene radnog zakonodavstva koje ne odgovara ni poslodavcima ni radnicima, kao i poreznih zakona te monetarne politike koju treba prilagoditi nama izvoznicima. Bez zaokreta u tim područjima neće biti željenog razvoja gospodarstva, a niti stranih investicija koje se priželjkuju s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju - rekao je Frane Franičević.

Zanimljivo je da je Darko Paviša, drugi suvlasnik tvrtke Rasco koja spada među najuspješnije u Koprivničko - križevačkoj županiji, član HDZ-a, no on i Franičević u posao nikad ne miješaju politiku, a bez obzira na poprječne političke opcije imaju slična razmišljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:49