PRATITE UŽIVO

Porast broja zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj

Stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke o broju zaraženih po županijama
 Niksa Stipanicev/Cropix

U Hrvatskoj je u ponedjeljak potvrđeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je 1.150. 147 osoba je na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru.

Nacionalni stožer donio je nove mjere za svadbe koje ograničavaju broj uzvanika, a odluka je donesena na zahtjev Stožera Vukovarsko-srijemske županije. Lokalni stožeri danas također objavljuju podatke zaraženih po županijama koje možete pratiti u nastavku teksta.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 31 osobe, čime je broj testiranih, na području Virovitičko-podravske županije, od početka epidemije narastao na 1.864.

Od početka pandemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 37 aktivna slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji nalazi se 36 osoba te je 1 osoba hospitalizirana.

U samoizolaciji se nalazi 133 osobe. Ukupno je testirano 3247 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novozaražena osoba virusom COVID 19.

U posljednja 24 sata testirane su na koronavirus 53 osobe, od kojih su 52 nalaza negativna i 1 pozitivan.

Trenutno se vrše epidemiološka ispitivanja vezana uz novozaraženu osobu, jer nije riječ o kontaktu već ranije oboljelih osoba od COVIDA 19 s područja županije.

Tako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno su potvrđena 3 aktivna slučaja zaraze koronavirusom.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitano je 177 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 5 pozitivnih.

Dvije osobe su iz samoizolacije, jedan je uvezeni slučaj, a kod dvije osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom.

U mjerama samoizolacije nalaze se 283 osobe. Izliječeno je 6 osoba.

Primorsko-goranska županija

U posljednja 24 sata dvije su novozaražene osobe koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o jednom kontaktu od prije zaražene osobe, a druga osobe je pozitivan test dobila nakon povratka iz Njemačke. Obje osobe nisu imale zdravstvene tegobe te su u kućnoj izolaciji.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na COVID-19 ( 1 osoba iz Šiškovaca i 1 iz Tordinaca).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 240, od kojih je 61 osoba izliječena.

Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.U protekla 24 sata testirano je 127 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4286.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 650 osoba.Od ukupnog broja p ozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvena radnika (1 liječnik, 6 medicinskih sestara/tehničara i 1 drugi zdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 47 radnika (10 liječnika, 18 medicinskih sestara/tehničara, 15 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

Tijekom konferencije za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije epidemiologinja Jasna Topolovec izvijestila je o još sedam osoba čiji su nalazi pristigli pozitivni kasnije tijekom jutra.

Zadarska županija

Dvoje je novooboljelih na području Zadarske županije. Riječ je o dvije ženske osobe s područja Zadra i Benkovca kojima se utvrđuju kretanja i kontakti.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 119 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano šest pacijenata.

U samoizolaciji je 349 osoba, a mjera aktivnog nadzora istekla je za 4523 stanovnika.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 211 uzoraka.

Deset je bilo pozitivnih, od toga 5 s područja Ispostave Osijek, tri s područja Ispostave Đakovo te po jedna s područja Ispostave Našice i Ispostave Valpovo i Donji Miholjac (jedna Ispostava), izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe više nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas ukupno nalazi 41 osoba oboljela od koronavirusa, pet je na respiratoru.

11 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području županije nalaze 394 osobe.

Ličko-senjska županija

Trinaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 8 aktivnih slučaja, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 16 osoba uzimanjem uzoraka. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 824 osobe.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 36 osoba.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 396 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 14 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 11 osoba, iz Kaštela 1 osoba, iz Solina 1 osoba i iz Trilja 1 osoba.

Od 14 novooboljelih osoba njih 11 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale 3 osobe epidemiološki obrađuju.
533 osobe nalaze se u samoizolaciji. 10 covid pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split. 1 osoba se nalazi na respiratoru.

Kako piše Slobodna Dalmacija, među zaraženima je jedan liječnik, djelatnik Klinike za ženske bolesti i porode.

Liječnik je nedavno, bio u BiH i po povratku u Hrvatsku najnormalnije je nastavio raditi, budući nije imao nikakve simptome koji bi ukazivali da je poztivan na koronavirus.

Prema neslužbenim informacijama, da bi mogao biti pozitivan na COVID - 19 liječnik saznaje od čovjeka s kojim je bio u društvu, a koji je naknadno doznao da je pozitivan. Tada liječnik biva podvrgnut testiranju te se u ponedjeljak poslijepodne saznaje da je i on pozitivan. Za vrijeme čakanja nalaza testiranja liječnik je bio kod kuće, odnosno nije dolazio na posao.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je 1 novozaražena osoba (Zabok).

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 14.

U samoizolaciji se nalazi 59 osoba.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije jedna je nova pozitivna osoba na virus SARS-CoV-2, izvijestio je županijsko Stožer civilne zaštite.

Radi se o osobi koja je zaražena u drugoj županiji gdje se i nalazi, ali ima prebivalište na području Brodsko-posavske županije.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 148, dok je broj aktivnih slučajeva 56.

Hospitalizirane su 2 osobe (jedna manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 278 osoba (10 osobe manje u odnosu na prethodni dan).

Šibensko-kninska županija

Na dan 21. srpnja 2020. u Šibensko-kninskoj županiji nema novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 39 oboljelih od COVID-19 infekcije, trenutno je na području županije 17 aktivnih slučajeva oboljenja.

Grad Zagreb

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježen je samo jedna pozitivan slučaj koronavirusa.

Riječ je o bebi staroj deset dana o kojoj je JL već pisao, kao o prvoj bebi koju je rodila Covid pozitivna majka.

Međimurska županija

Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je da nema novoboljelih od COVID 19. U protekla 24 sata testirano je 38 osoba, a od 25.veljače 2020. ukupno 1854 uzorka.

Karlovačka županija

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izbijestio je da su od 93 uzorka testirana u posljednjih 24 sata 3 nalaza pozitivna.

- Dvije oboljele osobe su s područja Ogulina, od čega je jedna osoba bliski kontakt već prije oboljele osobe i nalazila se u samoizolaciji. Za drugu oboljelu osobu u tijeku je epidemiološka obrada.

Treća oboljela osoba je iz Karlovca i također je bliski kontakt već prije oboljele osobe te se nalazila u samoizolaciji. Sve tri su muške osobe, od čega dvije osobe starije životne dobi, a jedna mlađa osoba - poručili su iz Stožera.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 21.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 230 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o dvije osobe više, a tri osobe su izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 55 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 166 osoba, a 9 ih je preminulo.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno.

Svi pristigli testirani uzorci sa sumnjom na koronavirus izuzeti iz opće populacije u posljednja 24 sata su negativni.

Na području županije trenutno su tri aktivna slučaja pozitiviteta bolesti COVID-19, a od početka epidemije ukupno su zabilježena 102 slučaja oboljenja koronavirusom.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko- moslavačke županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U ovom ljetnom periodu, od 17. lipnja do danas bila su četrdeset i četiri pacijenta oboljela od ove zarazne bolesti.

Od tih četrdeset i četiri pacijenata ostalo je još petnaest aktivnih pacijenata na području županije od čega je šest u Kutini, tri u Sisku, dva u Novskoj, te po jedan pacijent u Martinskoj Vesi, Popovači, Petrinji i Sunji.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se tri pacijenata.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom.

Riječ je o ženskoj osobi srednjih godina iz Metkovića s blagim simptomima. Izliječene su dvije osobe - jedna iz Ploča i jedna iz Župe dubrovačke.

Ukupno je hospitalizirano 5 osoba u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5357 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 276 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđena su 4 slučaja kršenja mjere samoizlacije.

Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 46 slučaja kršenja samoizolacije.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je jednoj ženskoj i jednoj muškoj osobi. Osobe su srednjih godina s blažom kliničkom slikom, a radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba te su do pojave simptoma bile u mjeri samoizolacije.

Na osnovu posljednje zaraženih osoba nije bilo većeg broja izloženih u županiji pa je ukupan broj osoba pod mjerom obavezne samoizolacije 36 od čega su 30 kontakti zaraženih.

Ukupno sada na području Varaždinske županije vodi se sedam aktivnih slučaja zaraze koronavirusom, jer se u istom razdoblju jedna dodatna osoba oporavila.

I dalje nemamo nikoga na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin, jer se sve zaražene osobe nalaze izolirane kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

S ovih dvoje novozaraženih Varaždinska županija od početka pojave koronavirusa ima 57 evidentiranih slučaja zaraze, a dalje se još 10 osoba statistički pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:27